Last news in Fakti

23 Декември, 2015 20:45 2 177 0

Съдът върна окончателно Георги Димитров в МВнР

  • георги димитров-
  • мвнр-
  • съд
Съдът върна окончателно Георги Димитров в МВнР - 1

Георги Димитров, бившият постоянен секретар на Министерството на външните работи, е бил уволнен неправомерно от министър Даниел Митов и се връща във Външно. Това е окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС), обявено в понеделник.

Димитров бе уволнен дисциплинарно през октомври 2014 г. от служебния тогава министър Даниел Митов. Основанията бяха, че е назначен от предшественика му Кристиан Вигенин на длъжността постоянен секретар в нарушение на закона, освен това имал участие в търговско дружество.

ВАС не е открил несъответствия със Закона за дипломатическата служба при назначаването на Димитров за постоянен секретар. Освен това за периода преди министър Вигенин да го избере за поста, рангът и оценката на работата му напълно отговаряли на изискванията, отбелязва МВнР.

В решението на съда е посочено още и че Димитров е заличен като управител на фирмата, за която го обвинява настоящото ръководство на МВнР, още през 2002 г.

В решението се споменава, че съдът бил склонен да реши в негова полза да бъдат платени и разходите по делото, но той не ги е посочил.

В момента Василий Такев изпълнява длъжността на постоянен секретар в МВнР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА