Last news in Fakti

12 Юни, 2013 11:49 7 813 2

Пиколо се натиска за шеф на Агенцията по туризъм

  • пиколо-
  • шеф-
  • агенция по туризъм-
  • валери стоянов-
  • елена иванова-
  • пламен орешарски
Пиколо се натиска за шеф на Агенцията по туризъм - 1
Снимка:БГНЕС

Бившето пиколо Валери Стоянов е предложен за директор на Агенцията по туризъм, която ще бъде структура към Министерски съвет, твърдят от туристическите среди.

В момента той е зам.-директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" към Министерство на отбраната и е сложен на поста по времето на ГЕРБ. Негов близък съратник от ГЕРБ е Витан Иванов, който е председател на Софийския туристически регион към Столична община. Валери Стоянов е бивш управител на хотел "Хемус", който се свързва с бившия вицепремиер от управлението на СДС Евгени Бакърджиев.

Нашата кандидатура е Елена Иванова, заяви за Факти.бг шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин. Тя бе първата номинирана като председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг. Елена Иванова е отличен бизнесмен, инициативна е, умее да работи с колегите, добър данъкоплатец е, аргументира се Рагин.
Самата Иванова е наясно с проблемите в туризма и вероятността да поеме поста са големи, коментират хора от бранша. Първоначално Иванова се е колебаела дали иска да заеме този пост, именно тогава е бил издигнат от Софийската секция един от мениджърите на хотел „Хемус” Валери Стоянов.
Според запознати не само това колебание е изиграло роля, но и изострените отношения между хотелиерите в Слънчев бряг и държавната компания.

Още при заемането на поста министър председател Пламен Орешарски заяви, че отделя туризма в самостоятелна агенция.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Христов

    1 1 Отговор
    Съдейки от досегашните назначения "по български", напук на здравата логика шансовете на бившето пиколо Стоянов са огромни, за съжаление!
  • 2 Евгени Милев

    1 0 Отговор
    Тази стати показва много точно причината за лошото икономическо положение на страната, а тя е ЛОШОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ОБИКНОВЕНИЯ ТРУД. Всеки иска да е много важен и да е с висше образование което всички знаем с какво качество е. Ако това беше Япония, сигурно министърът задължителено трябва да е бил пиколо за да поеме този пост. А при нас това е едва ли не трагедия.
    Политиците не са виновни за пороблемиете, те са просто извадка от едно общество което цени повече престижа и доброто мнение за него.