14 Юни, 2013 12:38 1 577 0

Първи тестови полет на Еърбъс A350 XWB

  • еърбъс a350-
  • еърбъс
Първи тестови полет на Еърбъс A350 XWB - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият Еърбъс A350 XWB излита от летището Бланак на своя първи тестов полет.

Това става три дни преди откриването на авиошоуто в Париж, където водещите в света компании в самолетостроенето „Боинг“ и „Еърбъс“ традиционно се състезават за повече поръчки.

До момента „Еърбъс“ е сключил договори за продажбата на 600 от новия модел, но изостава от Боинг 787 Дриймлайнър, от който са продадени 890 бройки след първия му полет през 2009-та, въпреки че влизането в експлоатация на американския самолет е съпътствано от непрекъснати аварии.

Еърбъс A350 използва леки въглеродни композитни материали. Това позволява на авиокомпаниите да реализират икономии на гориво. Самолетът ще бъде с капацитет между 270 и 350 пътници и е планирано да излезе на пазара в края на 2014 година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА