Last news in Fakti

17 Декември, 2012 11:45 4 267 4

„Летящият дворец“ на „Еърбъс“ с гараж за Rolls-Royce

  • еърбъс-
  • летящият дворец-
  • саудитска арабия-
  • ал уалид бен талял

Един от най-богатите хора на планетата - принцът на Саудитска Арабия Ал Уалид бен Талял до дни ще получи екслузивен вариант на самолета „Еърбъс-380“, известен като „Летящият дворец“, съобщава в. Arabian Business.

В триетажния самолет има конферентни и банкетни зали, петстайни кралски апартаменти, турска баня, супермодерна кухня, както и молитвена стая. Последната е оборудвана с виртуален молитвен килим, който автоматично се ориентира в посока Мека.

Специален асансьор в самолета води до долния етаж, където има гараж за Rolls-Royce-а на принца .

Лайнерът се оценява на $485 млн. Това са „джобни пари“ спрямо състоянието на принца Ал Уалид бен Талял, което се оценява на $21,3 млрд. Водещата британска дизайнерска фирма Design Q се е заела с изпълнението на интериора.

„Летящият дворец“ е единствен екземпляр. От „Еърбъс“ се надяват луксозната поръчка за принца Бен Талял да бъде добра реклама сред средите на петролните милиардери.

Екзотичният самолет ще бъде доставен на кралското семейство в Рияд през 2013 г., разкри представителят на „Еърбъс“ за Близкия и Средния изток Хабиб Феких. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    кога ще се изкорени бедността ??????????? и недохранването????????? отговор н и к о г а
    по скоро ще убият бедните и гладните отколко да се промени това
  • 2 Джак Даниелс

    1 0 Отговор
    Не ,няма да ги убият .Ще ги направят още по-подчинени с промиване на мозъците посредством медиите ,двойностандартните закони и страха,така ,че да има все пак кой да произвежда блага ,без да му се плаща и винаги за него да е КРИЗА ,за да могат "папкат" богатите и да си возят Ролс-Ройсите в самолети за РОЛС-РОЙСИ . Та на това се крепи света от столетия ...!!! и техния ред ще дойде ,дано се събудим овреме !!!
  • 3 МЪНИ

    1 0 Отговор
    Много мразя хипари! :)
  • 4 ерфей

    0 0 Отговор
    Задръж си мнението.