Last news in Fakti

25 Юли, 2022 16:20 1 067 2

"Райънеър" с печалба от 170 милиона евро през април, май и юни

  • райънеър-
  • авиокомпания-
  • въздушен транспорт

Ирландската компания е реализирала печалба въпреки ограниченията поради войната в Украйна и проблемите на много летища, породени от липсата на достатъчно персонал

"Райънеър" с печалба от 170 милиона евро през април, май и юни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" обяви, че е постигнала печалба в размер на 170 милиона евро през тримесечния период от началото на април до края на юни, предаде ДПА. През миналата година авиопревозвачът отчете загуба в размер на 273 милиона евро.

Ирландската компания е реализирала печалба въпреки ограниченията поради войната в Украйна и проблемите на много летища, породени от липсата на достатъчно персонал, отбелязва агенцията.

Печалбите на "Райънеър" обаче все още са "много по-ниски" в сравнение с времето преди да избухне пандемията от КОВИД-19, се казва в съобшение на авиокомпанията. Тя предупреждава за риска от нова пандемична вълна.

"Не може да игнорираме риска от разпространението на нови варианти на коронавируса през есента на 2022 г.", заяви главният изпълнителен директор на "Райънеър" Майкъл О'Лиъри, цитиран от ДПА.

"Нашият опит от разпространението на варианта Омикрон на коронавируса през ноември миналата година и от инвазията в Украйна този февруари ни показва колко "крехък" е все още авиопазарът", отбелязва О'Лиъри.

"Райънеър" предупреждава и, че резкият скок на цените на петрола ще доведе до повишаването на разходите ѝ за гориво на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От плажа

    2 4 Отговор
    Браво. Щеше да е повече, ако руснаците не откраднаха стотици самолети.
  • 2 Кофти

    4 0 Отговор
    Нормално, все пак цените ом отдавна не са нискотарифни, а съвсем реално и в тях не влиза нищо...