Last news in Fakti

1 Септември, 2022 21:55 2 093 3

Ford изтегля 200 000 автомобила с повишена проходимост поради опасност от пожар

  • ford-
  • форд-
  • дженерал моторс

Базираната в Детройт автомобилостроителна корпорация е била информирана за 25 случая на пожари, предизвикани от моторчета, които се намират зад жабките на колите

Ford изтегля 200 000 автомобила с повишена проходимост поради опасност от пожар - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ford обяви, че изтегля 200 000 автомобила с повишена проходимост (SUV) в САЩ, защото моторчетата на парното и на охлаждащите им вентилатори може да се повредят и да се запалят, информира Асошиейтед прес.

Американската компания изтегля автомобили "Форд Експедишън" (Ford Expedition) и "Линкълн Навигейтър" (Lincoln Navigator), модели от 2015 г. до 2017 г.

Базираната в Детройт автомобилостроителна корпорация е била информирана за 25 случая на пожари, предизвикани от моторчета, които се намират зад жабките на колите. Това сочат американски правителствени документи, цитирани от Асошиейтед прес.

При 12 от пожарите са били нанесени сериозни щети на автомобила, който се е подпалил. При един от тях са нанесени щети и на друга кола. Съобщава се и за пострадал човек.

Всички пожари са възникнали, докато автомобилите, който са се запалили, са били в движение. Дилърите на "Форд" ще подменят дефектните моторчета безплатно. Смяната ще започне от 12 септември.

Ford за втори път изтегля автомобили от моделите "Експедишън" и "Навигейтър" поради проблеми, които може да предизвикат пожари, припомня Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    2 0 Отговор
    Сега ми е ясно кой прави пожари в Европа и другаде с това моторче на парното и хладилника.
  • 2 Сигурно

    0 0 Отговор
    Някви китайски моторчета са сложили !
  • 3 мда

    2 0 Отговор
    Качеството на новите коли е ниско.