Last news in Fakti

9 Юли, 2013 17:36 1 537 0

Субсидиите за животновъди се запазват

  • животновъди-
  • субсидии-
  • земеделие

Животновъдите ще получат същите субсидии, които са им изплатени и през 2012 г.  Това стана ясно след  днешния Консултативен съвет по животновъдство към МЗХ.

Животновъдите няма да бъдат ощетени, въпреки че има намаления по линия на директните плащания (със средства от ЕС), като това се компенсира с увеличение на националните доплащания (от държавния бюджет). Изплащането на средствата ще започне през месец октомври, когато  са предвидени  45 милиона лева. През декември ще бъдат изплатени още 40 милиона.

Друга добра новина за животновъдите е, че ще има драстично увеличения на очакваната ставка по схемата за национални доплащания за говеда, необвързана с производството (НДЖ1).  За миналата година тя беше на стойност 103 лева, а за 2013 г. ще е 163 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА