Last news in Fakti

29 Септември, 2022 09:24 968 7

Министърът на икономиката: Очакваме нови инвестиции за близо 100 милиона евро

  • никола стоянов-
  • българия-
  • икономика-
  • инвестиции

България стои стабилно

Министърът на икономиката: Очакваме нови инвестиции за близо 100 милиона евро - 1
Снимка: БГНЕС

"Ще успеем да задържим цената на микса на газта в рамките, които бизнесът ни постави. Количествата са осигурени. Интерконекторът с Гърция идва в правилния момент. Някои от предприятията ще минат на други алтернативни горива, защото ще им бъде по-изгодно. Газ ще има и тя ще е на добра цена, така че бизнесът да е конкурентен и да оцелее", заяви в "Денят започва" служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Според него няма да има нужда от таван на цената на газа. По думите на Никола Стоянов се очаква сериозно развитие на инвестициите, интересът е огромен поради пандемията и войната в Украйна, както и цялостното притеснение в Европа по енергийните теми

България стои стабилно, поясни Никола Стоянов и допълни, че се очаква потвърждение до края на следващия месец за нови инвестиции за близо 100 милиона евро.

"Ще продължи подпомагането за електричеството. Това ще се отрази успокояващо и на цените на хранителните продукти. Успяваме да овладеем цените на енергоносителите. Страната ни има механизми как да влияе на пазара на горива на едро", добави Никола Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние

    8 1 Отговор
    ВСЕ ОЧАКВАМЕ И ТАКА ЦЕЛИ 33 ГОДИНИ !
  • 2 Абе напишете

    7 0 Отговор
    Тези 100 милиона за какъв период от време ги очаква бе ако е за 10 години оправи приблизително по един долар на човек
  • 3 Очакваме

    6 0 Отговор
    последно сбогом !
  • 4 защо

    3 0 Отговор
    защо след толкова години демокрация се назначават такива нефелни хора на високи длъжности ?
  • 5 Бизнес

    1 1 Отговор
    трябва да бъде заменен с ДАЛАВЕРа
  • 6 Българина

    0 0 Отговор
    никога не е разбирал какво означава инвестицията на "бизнеса! Някой щял да инвестира в производство на нещо си! Е нали като си тръгва и се взема цялото оборудване, остава само един бетон на ливадата! Това е като да ти дойде някой на гости и ти да казваш,че разполагаш с неговите пари!
  • 7 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    1 1 Отговор
    ГОВОРЯТ ВИ ТОВА КОЕТО ИСКАТЕ ДА ЧУЕТЕ , НО РЕЗУЛТАТИТЕ ВИНАГИ СА ПРОТИВОПОЛОЖНИ. КАК НАРИЧАТЕ ТОВА ПРЕМЯТАНЕ?? ? ВСЕ ОЧАКВАМЕ И ТАКА ЦЕЛИ 33 ГОДИНИ ! НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ИЗМАМНИТЕ ПРИКАЗКИ А ГИ СЪДЕТЕ ПО ДЕЛАТА ИМ!