Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Октомври, 2022 16:43 4 352 4

Интересни новини за продажбата на твърд алкохол

  • алкохол-
  • продажби-
  • русия-
  • спад-
  • данни

Руснаците са свили потреблението с 15%

Интересни новини за продажбата на твърд алкохол - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Продажбите на водка и друг силен алкохол за периода от 15 август до 15 септември в Русия са намалели с 15% спрямо март на текущата година, сочи проучване на Kontur Market. „Анализаторите сравняват данните от март и периода от 15 август до 15 септември 2022 г. Продажбите на водка, уиски, ром и други силни напитки са намалели с 15%“, се казва в материалите. Също така експертите са проучили продажбите на твърд алкохол в руските магазини. Ако се сравнят руските и чуждестранните марки, средната цена на вносна бутилка е паднала от 439 на 420 рубли, което все още е много по-скъпо от местните силни напитки, чиято средна цена е 245 рубли.

„Делът на чуждестранните марки силен алкохол леко нарасна: от 14,1% на 15%. В същото време продажбите на вносни ром, джин и коняк са намалели с 9,5% в единици и с 13,4% в пари“, се посочва в изследването.

Още новини от Украйна

Експертите отбелязват, че въпреки значителния пазарен дял, местният пазар на твърд алкохол, включително водката, също отбелязва спад в продажбите - с 16% и носи на производителите 15,4% по-малко приходи.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    9 6 Отговор
    Ми то 15% от алкохолиците измряха на фронта... Скоро трябва да пращат фермерите, кръчмарите и лека полека ще се наредят нещата като не остане жив руснак...
  • 2 Не бе

    6 8 Отговор
    Просто много мъже умряха в Украйна и много избягаха. От там идва разликата.
  • 3 Красимир Петров

    4 2 Отговор
    Великите Руснаци пият всичко без вода.
  • 4 Истината

    2 2 Отговор
    Свито е единствено потреблението на акцизен алкохол. А това на нелегалния произведенията се е удвоирж. Скоро ще има нови отравяния от нелегален алкохол примесен с метил.