Last news in Fakti

25 Юли, 2013 21:38 1 982 0

„Аэрофлот“ ще прави дъщерна лоукост компания

  • аерофлот-
  • лоукост компания-
  • аэрофлот

 

Съветът на директорите на руския национален авиопревозвач „Аэрофлот“ даде зелена светлина за създаването на ниско-бюджетен превозвач. Той може да се появи на пазара още през 2014 г. Това става ясно от съобщение на сайта на авиокомпанията.

В нискобюджетната компания „Аэрофлот“ ще има 100% участие, уточнява РБК. Плановете предвиждат новата компания да поеме част от вътрешните полети. В момента няма купени самолети за новата компания, но се оглеждат моделите  Boeing 737 и Airbus 320, с които да се извършват полетите. Новият нискобюджетен превозвач ще използва летище „Внуково“ край Москва, а „Аэрофлот“ ще запази „Шереметиево“.

На първо време тя ще обслужва европейската част на Русия, а след това ще поеме полетите и в останалата част на страната, отбелязва в. „Российская газета“. Генералният директор на „Аэрофлот“ Виталий Савелиев още през 2012 г. представи на президента Владимир Пути плановете за създаването на дъщерна ниско-бюджетна компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА