14 Ноември, 2022 15:53 623 0

Четворен ръст на застрахователния пазар за 10 години

  • китай-
  • застраховане-
  • пазар-
  • ръст-
  • отчет

Средногодишният темп на растеж в Китай е 15,6%

Четворен ръст на застрахователния пазар за 10 години - 1
Снимка: Shutterstock

Застрахователният капитал на Китай е нараснал от 6,27 трилиона юана (872 млрд. USD) през 2012 г. до 24,71 трилиона юана в края на юни 2022 г., по данни на Китайския комитет за банков и застрахователен надзор и администрация. Средногодишният темп на растеж е 15,6%.

През последното десетилетие китайският застрахователен пазар претърпя значителни промени по отношение на размер и структура.

Посоките на инвестиране на застрахователния капитал също непрекъснато се разширяват, като варират от банкови депозити, облигации и акции до недвижими имоти, продукти за управление на активи, деривативни финансови инструменти и други.

Към края на юни тази година в Китай има 33 компании за управление на активи, занимаващи се със застрахователни фондове. Размерът на застрахователния капитал, подпомагащ финансирането на реалния сектор на икономиката в средносрочен и дългосрочен план, е нараснал от около 4 трилиона юана през 2012 г. до 21,85 трилиона юана в края на юни тази година, сочат данните на Комитета.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА