Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 17:36 359 0

Проф. Хубенова: Инвестиционният режим на България се нуждае от актуализация

  • българия-
  • инвестиции

България и Кипър са единствените страни от ЕС, които не са въвели национален скрининг за инвестициите

Инвестиционният режим на България се нуждае от актуализация и да бъде много по-ясно защитен като достойнства на страна, която иска да привлича инвестиции. Това каза председателят на Управителния съвет на Съюза на икономистите в България проф. д-р Татяна Хубенова, която говори на тема "Съвременният инвестиционен режим за бизнес в България: европейски и глобални предизвикателства за промени" по време на Четвъртия национален научен форум "Бизнесът в 21-ви век". Тази година темата на събитието е "Възстановяване и устойчивост след кризата", припомня БТА.

Проф. Хубенова изтъкна необходимостта от това да бъде направен преглед на съществуващото законодателство и прилагането му от гледна точка на това как институциите се грижат, за да се защитават националните интереси на България по отношение на инвестиционния режим.

България и Кипър са единствените страни от ЕС, които не са въвели национален скрининг за инвестициите, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА