18 Декември, 2022 11:43 2 146 12

Сериозно предколедно поскъпване

  • италия-
  • коледа-
  • цени

Смята се, че италианците ще похарчат за домашната трапеза 612 милиона евро

Сериозно предколедно поскъпване - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

За коледните и новогодишни празници, цените в Италия скочиха неимоверно, отчитат от Асоциацията за защита на потребителите Codacons. Статистиката посочва, че освен в заведенията, празничните трапези у дома ще са много оскъпени: маслото е увеличено с над 40%, захарта и слънчогледовото олио с 50%, яйцата с над 20%, хляба с 16%, дори традиционните макарони с над 23% са вече по-скъпи - на практика, всички хранителни продукти, посочва БНР.

Смята се, че италианците ще похарчат за домашната трапеза 612 милиона евро в повече от миналата година. За Коледните подаръци, който не успя да използва намаленията на „Черен петък”, трябва да похарчи средно с 13% в повече. Хотелите също поскъпнаха сериозно, вътрешните полети с 80%, а за Европа с над 90%.

Обичайната седмична зимна ваканция ще струва 1500 евро на човек. Според сдружението на потребителите Аssoutenti много граждани ще се откажат от пътувания и ваканция, равносилно на щети не само за тях, но и за туристическия бизнес и всички свързани с това индустрии.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орцето

    16 0 Отговор
    Дедо Коледа е "западна ценност",не носи подаръците ами си ги слага у чувалот,бръкате го с дедо Мраз!

    Коментиран от #6

  • 2 гого

    17 0 Отговор
    честито помагаме на украйна а урослита ще ни кара да ядем хляб от насекоми и да не се къпим 3 месеца сърбежа изчезвал е няма такава деградация а през това време на зеленски половинката обикаля френските бутици и харчи стотици ерво за дрехи и чанти все едни ще и трябва като е гепят руснаците ама какво да правиш демокрация ъъъъъъъ
  • 3 ти да видиш

    23 1 Отговор
    Обикновени лютеници бурканчето вече са по 7-8 лв., лудница!
    "Слава Украине", "Слава САЩе"!
  • 4 Христо

    13 16 Отговор
    В България е нормално още по времето на комунизма да се увеличават цените преди Нова година, преди Гергьовден ден, преди Великден, преди Никулден... Още по времето на комунизма се научихме лятото да купуваме якета и ботуши за зимата,а зимата купувахме тениски и шорти за лятото..... мизерията в България е от 9 септември 1944 година

    Коментиран от #9, #11

  • 5 Тото 1 и Тото 2

    19 0 Отговор
    Не бойте се ! Ще има и СЛЕДколедно повишение !
  • 6 кумчо ВЪЛЧО

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Орцето":

    За какво са ни дядо Коледа и Мраз , при положение , че си имаме бате Бойко ? Хем е по-млад , по-можещ , подготвен , а и по простащината си е направо ПЕРФЕКТЕН !
  • 7 Стига глупости!

    12 0 Отговор
    Важно е да дадем оръжия на Украйна час по-скоро, там нямат ток и вода, студ! Трябва да налеем изтънялия фонд на Европейската централна банка като приемем еврото - нямат приходи да ходят по топлите страни! Час по-скоро трябва да закрием ТЕЦ, АЕЦ, ВЕЦ-ове - на нас не ни трябва толкова ток, а трябва някой да купува и от Турция, защото градят нови мощности. Цени - България си е рай, питайте когото поискате - ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП, СДС, ДБ, Янев...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дедо Герчо

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Христо":

    А кажи сега при комунизма преди празниците, колко поскъпваше хляба, млякото, месото . Щото цените бяха фиксирани.
  • 10 Коментар

    7 0 Отговор
    Източват ги,после защо били такива цените.Нормално.Цял ЕС станахме роби,защото някои си мислят как парите и оръжията падат от небето и не искат мирни преговори.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 случаен

    0 0 Отговор
    браво, да скачат,мелони да го пише на зелювата сметка