Last news in Fakti

4 Септември, 2013 13:03 1 636 0

214 млрд. рубли за Зимната Олимпиада в Сочи

  • сочи 2014

Бюджетът на игрите във Ванкувър през 2010 г. надхвърли $6 млрд. (€4,6 млрд.)

214 млрд. рубли за Зимната Олимпиада в Сочи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За подготовката на Олимпийските игри в Сочи през 2014 г. ще бъдат изразходвани 214 млрд. рубли (€4,9 млрд.). От тях 100 млрд. рубли (€2,3 млрд.) са отпуснати от бюджета, а другите 114 млрд. рубли (€2,6 млрд.) са от инвеститори. Сумата обяви руският президент Владимир Путин в интервю за " Първи канал" на държавната телевизия и АП.

Само за сравнение бюджетът на игрите във Ванкувър през 2010 г. надхвърли $6 млрд. (€4,6 млрд.)

Путин не пропусна да се похвали, че са изградени стотици километри нови пътища, мостове, тунели и железопътна линия. Освен това са построени и 43 хотела.

В условията на криза ние инвестирахме не само в Зимната Олимпиада, но и в планове, построеното да се използва в следващото десетилетие за развитието на региона, туризма и икономиката, заяви Путин. Създадени са били стотици работни места, а специалисти са избрали Сочи за своя професионална реализация.

Модернизирана е била и електропреносната система в района на Сочи. Били са изградени и два допълнителни газопровода. Тези инвестиции ще са в подкрепа на бизнеса дори и след приключването на спортното събитие, отбеляза Путин.

Той не пропусна да отбележи, че терористите винаги са заплаха, дори и за Сочи 2014. Ако ще се плашим от тях, това означава, че те са спечелили. Но това не означава, че трябва да сме безгрижни към тази заплаха. Ние трябва да направим всичко възможно, за да се спре с тези заплахи и да не се дава шанс на терористите да демонстрират своята жестокост и омраза на човечеството, каза Путин.

Безпрецедентно той отбеляза, че Кремъл смекчава позицията си спрямо хомосексуалистите. През последните седмици Русия беше подложена на критики заради приетото наскоро дискриминационно законодателство. Пьотър Илич Чайковски е бил хомосексуалист, но ние не го харесва за това, а за неговия талант и за създадената от него велика и прекрасна музика, отбеляза Путин.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА