Last news in Fakti

15 Ноември, 2012 13:19 1 407 0

Боб от BMW за Олимпиадата в Сочи

  • bmw-
  • бобслей-
  • сочи 2014

Щатската федерация по бобслей и скелетон (USBSF) и BMW of North America оповестиха информация и първа рисунка на нова двуместна шейна за Зимните Олимпийски игри в Сочи, Русия.

Проектът стартира след поръчка от USBSF. От федерацията смятат, че инженерите на BMW могат да им бъдат от полза за създаването на боб за дисциплината двайка мъже. На миналата Зимна Олимпиада щатският отбор спечели златото при четворките, но титлата при двойките убягва на янките от 1936 г.

Конструкторите на BMW са започнали работа по боба още миналата година след внимателно изучаване на дизайна и динамичните показатели на предишните шейни на американците, използвани през последните 20 години.

Новият боб на янките ще бъде изработен от олекотени композитни материали, ще разполага с изключителна аеродинамика и напълно ново шаси. От BMW вече са доставили първите прототипи НА USBSF за изпитания. Шейната ще бъде тествана и усъвършенствана през цялата следваща година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА