Last news in Fakti

8 Септември, 2013 08:22 1 699 0

Пламен Орешарски заминава за летния Давос в Китай

  • пламен орешарски-
  • давос

Той ще бъде един от шестимата министър-председатели, които ще участват на

Министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде на работно посещение в Китайската народна република от 8 до 12 септември, съобщи правителствената пресслужба.

Българският премиер ще се срещне с председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Н.Пр. г-н Ли Къцян. "Орешарски ще участва и в най-мащабната среща на бизнеса, която се провежда в Азия тази година в рамките на Световния икономически форум", уточнява се в съобщението.

Той ще бъде един от шестимата министър-председатели, които ще участват на "Годишната среща на новите шампиони", известна още като "Летният Давос". "Орешарски ще сподели своя опит и визия пред внушителната аудитория в рамките на дискусията "Ново начало за Европа" заедно с премиерите на Белгия Елио Ди Рупо, на Финландия Юрки Катайнен и на Малта Джоузеф Мускат", добавят от пресслужбата.

Форумът в Далиен ще събере повече от 1600 участници от над 90 страни и 95 националности, сред които и представители на водещи глобални компании, млади лидери, учени и изследователи, иноватори в технологичната сфера, предприемачи. Повече от 300 журналисти ще отразяват срещата на "новите шампиони".

В работното посещение в Китай ще участват вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и министърът на земеделието и храните Димитър Греков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА