Last news in Fakti

20 Септември, 2013 14:13 1 619 0

НОИ: Не се обсъжда вдигането на вноската за пенсия

  • пенсия-
  • вноска

Препоръките на Световната банка за увеличение на пенсионните вноски с два процента и изравняване на пенсионната възраст за мъжете и жените

Не са обсъждани варианти за увеличаване на вноските за пенсия, заяви пред БНР управителят на Националния осигурителен институт Бисер Петков. Той каза това по повод препоръките на Световната банка за увеличение на пенсионните вноски с два процента и изравняване на пенсионната възраст за мъжете и жените.

Тази тема не е коментирана. Процесът на подготовка на проекта на бюджета на Държавното обществено осигуряване за следващата година вероятно тя е с по-дългосрочна визия, заяви Бисер Петков.

По отношение на изравняването възрастта за пенсиониране между половете - това е препоръка и на Европейската комисия, но отново с дългосрочен аспект, т.е. да се определи дата и начин, по който да се постигне това постепенно плавно изравняване на възрастта. Това става с хоризонт, който прехвърля и 2050 година, така че за България не е късно да се вземе такова решение, уточни управителят на НОИ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА