Last news in Fakti

29 Септември, 2013 14:47 1 444 0

Греков: Около 200 млн. лв. за земеделците до края на годината

  • земеделци-
  • димитър греков

50-ина души протестираха пред Министерство на земеделието и храните срещу продажбата на българска земя на чужденци

Греков: Около 200 млн. лв. за земеделците до края на годината - 1
Снимка: БГНЕС

Около 200 млн. лв. е сумата, която да бъде отпусната на земеделците в страната още около ноември или декември тази година. Това заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков в интервю пред БНР.

„Иска ни се в цялостната ни работа като министерство да сложим правила, които да бъдат не само правила за нас и за отсрещната страна – за земеделските производители, но едно от първите правила ще бъде да ги спазваме тези правила, защото тогава няма да има трактори на жълтите павета или по улиците и площадите. Ние не можем в момента да решим този проблем, но имаме желанието тези около 200 милиона да бъдат дадени малко по-навреме”, обясни Греков, като допълни, че останалите средства ще бъдат изплатени в началото на следващата година.

Според него е много важно земеделските производители да получават своите субсидии навреме.

Греков пое ангажимента и да инициира промяна в закона за арендата, който в момента позволява крупно арендаторство и възможността огромни обработваеми територии да са в ръцете на няколко десетки собственици.

Междувременно 50-ина души протестираха пред Министерство на земеделието и храните срещу продажбата на българска земя на чужденци. Организаторите се заканват протестът да стане мащабен и да се случва всяка неделя.

Участниците в протеста под надслов „Долу ръцете от българската земя” освиркват силно и скандират „Мафия”. Те се отправиха по обяд по посока бул. „Ал. Стамболийски”. Шествието е предвождано от голямо българско знаме.

Недоволните граждани искат връщането на държавния контрол върху природните ресурси, земята да не може да се продава на небългарски граждани, възвръщане на държавната собственост върху стратегическите отрасли – енергетика, транспорт, водоснабдяване, отбранителна промишленост и други. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА