Last news in Fakti

6 Август, 2023 22:17 4 533 21

Германия ще получи от Изтока 100 000 тона петрол

  • казахстан-
  • германия-
  • петрол

Казахстан ще експортира суровината по нефтопровода „Дружба“

Германия ще получи от Изтока 100 000 тона петрол - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Казахстан планира да достави 100 000 тона петрол в Германия по нефтопровода "Дружба" през август. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на енергетиката на Казахстан, коментирайки ситуацията със спирането на един клон на "Дружба" поради разхерметизация на участък в Полша.

„През август тази година се планира транспортирането на петрол в посока на точката за доставка на нефт (PSN) „Самара“ за по-нататъшното му доставяне в посока на PSN „Адамова застава“ Германия от ресурсите на Карачаганак Petroleum Operating CJSC в размер на 100 000 тона е издадена заповед за приемане и доставка на границата на Република Казахстан – Руската федерация на 31 юли 2023 г.“, се казва в съобщението.

Според агенцията в периода от 3 до 5 август Болшой Чаган е получил 11 600 тона, останалите ще бъдат приети от 6 до 29 август. „Транспортът в посока PSN „Самара“ е планиран да се извърши от 25 до 29 август т.г. Доставката в посока PSN Adamova Zastava се очаква в последните дни на август 2023 г., приблизително в периода от 28 август до 30“, обясниха от министерството.

На 6 август операторът на полския участък от нефтопровода "Дружба" PERN съобщи, че един от двата клона на нефтопровода в посока Германия е прекъснат поради теч в участъка в Полша. В същото време беше отбелязано, че вторият клон на петролопровода функционира без промени, няма заплаха за живота и здравето на местните жители.

По-рано Казахстан се договори с руската страна за транзита на казахстански петрол за Германия за 2023 г. по нефтопровода „Дружба“ в размер на 1,2 милиона тона.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 2 Отговор
    Безплатно ли?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    5 61 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Германия е богата държава, може да си позволи да купи от където и на каквато си иска цена,да му мислят рубладжиите

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 3 Ице

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не. Казахстан ще плаща на немците да им го вземат. :)
  • 4 Тиква

    53 4 Отговор
    Страшно заглавие… бззз. От Изтока! Кажете от Русия, нали преди час преписахте пак статия
  • 5 Калпазанин

    46 3 Отговор
    Дс замажат малко положението, нищо че тръбата е руска както и новите потоци, да се прави малко на мъж запада дето се вика, ама то петрола не е руски, да се смее ли да плаче ли човек и какво са 100 000 тона при положение че само швабите думкат на ден 1мил барела
  • 6 Ице

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Какво да ми мислят? Там има нефт, газ и всичко, което немците трябва да си купуват.

    Коментиран от #15, #16

  • 7 Рошко

    43 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не думай бря, затова ли вече икономически са зад Русия, и да ти кажа ли защо защото са още окупирани от края на всв
  • 8 Исторически парк

    25 5 Отговор
    Само дето укрите леко го пукнаха тоя петролопровод 😁😁 и то след ремонта във вторник
  • 9 Ивелин Михайлов

    42 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Мда те затова са в рецесия и пред фалит.. а руската икономика расте 😆😆😁😅🤣😂😂🤣
  • 10 Пак са ни на гости

    13 6 Отговор
    Журналята, те петролопровода вече го затвориха! Пак не сте в час!
  • 11 Артилерист

    34 0 Отговор
    Русия отново демонстрира добра воля. Германия живееше в охолство и комфорт благодарение на евтините руски енергоносители. Сега се освободи от тази "зависимост", но попадна под двойно и тройно по-скъпата американска такава. Като се вземе предвид и това, че голяма част от енергоемките й фирми фалираха, временно спряха производство или се изнесоха в САЩ, може да се заключи, че бъдещето й не е така розово, както когато руският газ струеше по тръбите на преференциални цени. Но за сметка Германия и други европейски страни американците се направиха пазар на втечнения си газ, диктуват цените и си пълнят гушите. Макарон се опита да протестира срещу американския закон за преференциите на техните си фирми, но американците безцеремонно го отрязаха. С което нагледно показаха, че европейците не само са им подчинени, но и роби.
  • 12 Иван от Троян

    28 1 Отговор
    Целия сват уж се отказа от Руския петрол уж И сащ и ес и ние от Октомври , и накрая всички тези изброени от мен си купуват от различни страни уж не от Русия А петрола идва от там ,и в България се вдигат горивата ние име вярваме и трябва да изпълняваме заповедите на ес , сащ и на кого ли не А те самите си правят каквото искат.Това не е честно.Ние спазваме забраната за всичко а ТЕ НЕ .Политиците да си отворят очите нашата страна е на конци .

    Коментиран от #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ужас(истински)

    19 0 Отговор
    Господи, слез на земята да си прегледаш раята! Германия щяла да получи 100 000 т нефт! Ами това е точно един танкер. "Хан Аспарух" носеше 105 000 т на курс и след лимбиране на по-малък танкер го разтоварваше на втори пирс на Росенец. НХК го преработваше точно за три денонощия и половина. Сега "моторът на Европа"чака толкова нефт, както се чака месия...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Браво

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Ице":

    Прав си Там всичко имат, Но народа няма 😂😂😂. Може да сравниш живота на обикновения човек от Запад и обикновения човек от Там, където всичко имат. Най малкото този народ от Там би трябвало да живее поне като един обикновен норвежец

    Коментиран от #17

  • 17 Наблюдател

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Браво":

    Мога да сравня живота на обикновения човек и там и в Русия и тук, защото за разлика от евро-атлантическите изтривалки съм българин. И сравнението е много в наша вреда. Доходите ни са същите, дори по-ниски, на за 95% от нещата плащаме от 20-30, до 300% по-скъпо. Разбира се това не важи за 10% евро-атлантически хрантутници лакей на окупаторите ни.
  • 18 Троян

    3 2 Отговор
    За сведение на неграмотните, петрола никога не изчисляван на тон.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.