Last news in Fakti

2 Декември, 2013 10:18 2 228 0

Бившият шеф на ВМА: Няма интрига в освобождаването ми

  • стоян тонев-
  • вма-
  • лекар-
  • началник

В България сме заменили конкуренцията със завистта, коментира ген.-майор Стоян Тонев

Бившият шеф на ВМА: Няма интрига в освобождаването ми - 1
Генерал-майор Стоян Тонев

„Имам една хубава професия, в която съм се чувствал по-щастлив като лекар, отколкото като началник”, призна в „Здравей, България” по Нова телевизия генерал-майор Стоян Тонев, началник на Военномедицинска академия (ВМА), часове преди да се пенсионира от дългогодишната си работа.

Попитан дали управляващите искат да се освободят от него или той си тръгва по собствено желание, ген. Тонев отговори, че по закон трябва да освободи поста. По думите му, няма никаква интрига в това, че се пенсионира и всичко е нормално. „Не бива заради един човек да се създава прецедент”, заяви още той.

Шефът на ВМА категорично отхвърли твърдението, че го отстраняват, защото критикува управляващите за политиката им в здравеопазването. „Това е един нормален акт”, коментира той.

На въпрос чувства ли тъга, че от утре няма да е шеф на болницата той отговори, че по-скоро чувства облекчение. „Защото не съм правил много неща заради поста. Не само в личен, но и в професионален план”, каза ген. Тонев.

По думите му, през последните 15 години в лечебното заведение не е имало скандал, свързан със структурата му. „В България сме заменили конкуренцията със завистта”, каза той.

Той поздрави колегите си, които работят в чужбина. „Проблемът е в това, че ние започваме да губим младите специалисти, а те имат друг дух. Така започва да липсва авантюризмът, радикалното начало”, каза ген. Тонев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА