Last news in Fakti

24 Януари, 2014 19:21 1 547 0

Бившият шеф на ВМА Стоян Тонев става зам.-кмет на София

  • стоян тонев-
  • вма-
  • софия

Той ще поеме ресор „здравеопазване” след структурни промени в общината

Бившият началник на Военномедицинска академия ген. Стоян Тонев ще стане заместник-кмет на София с ресор „здравеопазване” по предложение на Йорданка Фандъкова, което предстои да бъде одобрено от Столичния общински съвет (СОС). Това стана ясно в петък, когато на пресконференция бяха обявени промени в структурата на общината.

Ресорът ще бъде разделен на две, като интеграцията на хората с увреждания и социални дейности ще бъде поета от досегашния заместник-кмет Албена Атанасова, а здравеопазването - от генерал Стоян Тонев.

Предложението за разделяне на двата ресора в дирекцията по здравеопазване и интеграция на хора с увреждания и социални дейности ще бъде внесено от Фандъкова на следващото заседание на Съвета.

„Ще направя всичко възможно София да бъде един добър модел за цялостно здравеопазване в България”, обеща пред бТВ Тонев, след като уточни, че ще използва глагола „ще направим” вместо „ще подобрим”.

От думите му стана ясно, че вероятно ще се върне към програма за спешната помощ и за атентати в столицата, представена на кмета преди около три години, но потънала в папките на Министерството на здравеопазването.

„В София са необходими 14 линейки - осем за децата до една година, една за инфекция, една за психиатрия и шест за възрастни хора. Това не изисква много пари. Проблемът е, че не можем да намерим кадри”, коментира Тонев.

Според проектобюджета на София за 2014 за здравеопазване Столичната община ще отдели над 35 млн. лева.

Ген. Стоян Тонев ще отговаря за АГ болниците „Св. София" и „Шейново", както и за четирите големи градски многопрофилни болници. Под ръководството му попадат и 23-те Диагностично-консултативни центрове в столицата, 8 доболнични лечебни заведения, четири болници за долекуване и рехабилитация, както и кожно-венерическия диспансер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА