Last news in Fakti

10 Декември, 2013 13:19 2 782 2

КТБ е новият собственик на "Петрол"

  • ктб-
  • петрол

През 2011 г. КТБ и ЦКБ рефинансираха почти 100 млн. евро дълг по падежиращи облигации

Един от най-големите дистрибутори на горива в България - "Петрол", вече е с нов собственик и това е дружество, свързано с основния му кредитор - Корпоративна търговска банка (КТБ). Това става ясно от излезлия в понеделник бюлетин на Централния депозитар, където са посочени продавачът и купувачът на малко над 47% от капитала на "Петрол" при сключената на фондовата борса сделка за 103 млн. лв. седмица по-рано, съобщава в. „Капитал дейли“.

През 2011 г. КТБ и ЦКБ рефинансираха почти 100 млн. евро дълг по падежиращи облигации на "Петрол". Оттогава КТБ продължава да финансира дейността на компанията.

"Петрол" е един от най-големите дистрибутори на горива с 340 бензиностанции в цялата страна. Най-атрактивните от тях около 200 са в активите на дъщерното му дружество "Елит петрол". Последните години са трудни за дистрибутора. Приходите му падат, а загубите продължават да се трупат. Само през последната година приходите на групата за деветмесечието падат от 1.1 млрд. лв. на 900 млн. лв. Загубата за периода пък е нови 18 млн. лв. спрямо 34 млн. лв. за същия период на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морган

    2 0 Отговор
    Още едно завоевание за Цветан Василев ;) Честно казано - когато не си вре мустакатата физиономия в политиката и управлението на държавата - не ми пука особено, да си гледа бизнеса...
  • 2 comments

    1 0 Отговор
    ...А защо не напишете КОЙ СТОИ ЗАД КТБ и ония-доста мургав-
    любим на всички ни МУСТАК??!!!!....
    Да не би нещо да ви притеснява,да не се опасявате,че ще накърните нечии височайши безукорни интереси или -просто-
    за по-голяма СИГУРНОСТ -ни спестявате тази незначителна,
    малка подробност,а???!!!!....
    И всъщност-ЧАКАМ ОТГОВОР.....