Last news in Fakti

1 Декември, 2023 21:11 3 482 6

Правнучката на основателя на LEGO продаде част от акциите си

  • lego-
  • акции-
  • продажба

Купувач е семейният холдинг Kirkbi, който вече притежава 75% от акциите на компанията

Правнучката на основателя на LEGO продаде част от акциите си - 1
Снимка: Shutterstock

Един от наследниците на основателя на датския производител на играчки Lego – Софи Кърк Кристиансен продаде част от дела си в компанията в размер на 930 млн. USD, съобщи аг. Bloomberg, базирайки се на изявление на Регистъра на датските компании.

Според документа 47-годишната правнучка на основателя на Lego е продала 4 милиона акции на семейния холдинг Kirkbi на цена от 158 000 крони (23 100 USD) за акция. Отбелязва се, че постъпленията са изплатени под формата на дивиденти, а акциите са анулирани. Така други членове на семейството увеличиха дяловете си в семейния бизнес. Къркби каза, че този ход е договорен в началото на годината и е продиктуван от желанието на Кристиансен да „посвети по-голямата част от времето и ресурсите си на редица проекти за опазване на околната среда“.

Холдингът Kirkbi притежава 75% от акциите на Lego. Активите му се оценяват на приблизително 166 милиарда крони (24,3 млрд. USD). Компанията се оглавява от брата на Софи Томас Кърк Кристиансен, който по-рано тази година наследи баща си Кел Кърк Кристиансен като ръководител на Kirkbi.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 2 Отговор
    Няма да спя сега. Потресаваща новина.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Некой си

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Словоред Смисленов":

    Акциите са по 2310.
    P.S.
    То и аз съм на възраст 35г. и 120 месеца, ама кой ти брои месеците ?!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.