Last news in Fakti

13 Декември, 2013 11:02 985 6

Държавата се ангажира с проблемите на зимните курорти

  • държавата-
  • ангажира-
  • проблемите-
  • зимни курорти

Повдигнаха въпроса за нов закон за планинския туризъм

Държавата се ангажира с проблемите на зимните курорти, стана ясно на среща, на която бяха обсъдени въпросите с развитието им в България. Форматът на срещата бе държавна администрация, инвеститори и представители на местната власт – кметове. Не присъства нито една неправителствена организация.

Вицепремиерът Даниела Бобева настоя в най-кратки срокове всички представители на инвеститори в зимните ни курорти и общини да заявят проблемите, които пречат на развитието на зимния туризъм, за да може правителството да се ангажира с реални действия. На срещата взеха участие още кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник министърът на туризма Бранимир Ботев, кметовете на Смолян, Банско, Разлог, Сапарева баня, както и представители на курортите – Банско, Боровец, Пампорово, Витоша, Паничище, Кулиното, Добринище. Участниците заявиха воля за изработване на нов закон за планинския туризъм.

Според вицепремиера Бобева до този момент в създадената междуведомствена работна група за инвестициите в туризма има заявени седем нови проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Irena Koleva

    0 0 Отговор
    отдавна трябваше да се пристъпи към уреждането на тези въпроси законно, а не да се търпят спънките, стопиращи развититето на ски туризма у нас. Дано се стигне до решения, които да позволят инвестициите да се налеят в този сектор.
  • 2 Бистра Алипиева

    0 0 Отговор
    Говорих, говорих, говорих! Трябва да се направи нещо за ски туризма в България. ние скиорите не сме малко. Имаме право на хубави лифтове, на хубави писти. Не пречим на никого, не завземаме планината, както се опитват да ни изкарат. Смешно е да се говори по този начин.
    Трябва да се направи нещо за ските! Хайде да има поне едно правителвство, което да се заеме с тази задача.
  • 3 Диана Красимирова

    0 0 Отговор
    Дано, дано най-накрая някой да се сети и за скиорите. В Австрия знам, че децата ги водят на ски в час по физическо. У нас изобщо не се грижим за това. Имаме възможности, но явно не и желание.
    Бобева, дръж си на думата.
  • 4 Ани Василева

    0 0 Отговор
    Момичета, а не ви ли се струва странно нещо друго - искат да направят закон за планинарския туризъм точно, когато стана ясно, че ще бутат лифтовете на Цветелина Бориславова. Може би така ще успее тази ламя да си оправи нещата. Защото е супер голямо съвпадение. Иначе всичко трябва да е под багерите.
  • 5 Irena Koleva

    0 0 Отговор
    хм, има логика. нали миналата седмица се разбра, че доста от нещата в Пампорово са незаконни. много тъпо ще да е, ако сега с тези закони Цветелена се опитва да си разреши проблемите.
  • 6 Дария Дечева

    0 0 Отговор
    Не бях се сетила за това, но нищо чудно. Тази жена ще направи каквото и да е само и само да може да си оправи бакиите, които сама си е забъркала. Иначе по всякаква логика трябва да й вземат всичко в полза на държавата. Цвета е известна с далаверите. Тя тези милиони не ги е натрупала ей така. Всичко е добре замислено.