Last news in Fakti

16 Януари, 2024 15:43 1 250 1

Royal Dutch Shell продаде част от бизнеса си в Нигерия

  • shell-
  • royal dutch shell-
  • renaissance-
  • нигерия

Сделката струва на Renaissance 1,3 млрд. USD

Royal Dutch Shell продаде част от бизнеса си в Нигерия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Енергийната група Royal Dutch Shell постигна споразумение с консорциума Renaissance да му продаде своята Shell Petroleum Development Company of Nigeria Limited (SPDC), която произвежда петрол в континенталната част на Африка.

„Споразумението бележи важен крайъгълен камък за Shell в Нигерия. То е в съответствие с предварително обявеното ни намерение да прекратим производството на петрол на сушата в Нигер Delta, опростяване на нашето портфолио и фокусиране на бъдещи инвестиции в Нигерия върху дълбоководен газ", каза Зоуи Юнович, един от директорите на Shell, цитиран в комюнике, разпространено до глобалните стокови борси.

Размерът на сделката е 1,3 млрд. USD. SPDC има 15 договора за наем за добив на нефт на сушата и още 3 в плитки води в делтата на Нигер. Консорциумът Renaissance включва ND Western, Aradel Energy, First E&P, Waltersmith и Petrolin. Споразумението все още изисква одобрение от нигерийското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГоБализма

    0 0 Отговор
    Глобализъма се свива навътре, който не го забелязал: да знае че ако работи за подобни "корпорации" - скоро свиването ще удари всички, но важното е се угоди на едни чичковци, които искат да изкарат пари.