Last news in Fakti

30 Декември, 2013 16:59 1 071 0

Цените на тока ще намалеят от 1 януари

  • цената-
  • ток-
  • намалеят
Цените на тока ще намалеят от 1 януари - 1
Снимка: БГНЕС

Цените на тока ще намалеят от 1 януари. Това реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, като за потребителите средното намаление на дневната тарифа ще бъде около процент, а на нощната - около десет на сто, съобщи Дарик радио.

Промени в цените има за различните производители на ток, включително и за топлофикациите.

Това е трето намаление на цената на електричеството през тази година, като предишните две бяха взети през март и през август. И трите решения се вземат при различни председатели на енергийния регулатор.

Експерти от бранша предупредиха, че с политиката по намаляването на цените на тока се дебалансира системата, което ще се върне като бумеранг към потребителите с шоково увеличение в средата на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА