Last news in Fakti

6 Януари, 2014 12:15 1 680 1

"Бургаски корабостроителници" продължава да работи като "Барабел"

  • бургаски корабостроителници-
  • бургас-
  • барабел-
  • деян дянков-
  • работи

Работниците няма да получат шестте дължими заплати от 2010 г.

"Бургаски корабостроителници" продължава да работи като "Барабел" - 1
www.gramofona.com

Заводът „Бургаски корабостроителници“ продължава да работи, но като ново дружество. То ще се казва „Барабел“, съобщиха след срещата с изпълнителния директор уволнените работници, цитирани от "Грамофона". На нея става ясно, че служителите  няма  да получат  шестте неизплатени заплати от 2010 година. Изплащането на сумите може да бъде потърсено единствено по съдебен път. Петимата души, които преговаряха се срещнаха тази сутрин с изпълнителния директор на завода Деян Дянков съобщиха още, че всички съкратени служители ще се върнат на работа, но поетапно.

Новото дружество ще започне работа на чисто, без дълговете, които в момента възлизат на 150 млн. лв. „Барабел“ отново ще възвърне името си „Бургаски корабостроителници“. От сега работа ще започнат 30 човека, като поетапно ще бъдат поканени.  Всеки може сам да реши дали да започне отново работа в завода или не. "Казаха ни, че първоначално ще назначат 30-40 души, докато се ремонтира спусковото съоръжение, а после има възможност да върнат на работа и останалите", заяви Стоян Недев, един съкратените служители. Назначенията щели да започнат от тази седмица. Заплатите и условията на труд за работниците няма да бъдат променени.

Двама души ще бъдат в новото ръководство на „Барабел“. Това ще са бившият изпълнителен директор на завода Димитър Кимрянов и Любомир Томов.

Работниците ще изчакат до следващия понеделник, когато ще преценят какви действия да предприемат.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ангелина Денчева

    2 0 Отговор
    След като не са получавали заплати от старото ръководство, то поне сега ще получат обезщетения от Бюрото по труда.