Last news in Fakti

15 Януари, 2014 14:22 780 0

НОИ изплати първите обезщетения на съкратените работници в Бургас

  • бургас

Втори ден близо 30 съкратени работници протестираха заради неизплатени заплати

НОИ изплати първите обезщетения на  съкратените работници в Бургас - 1
Бургас

Националният осигурителен институт е изплатил първите обезщетения на съкратените работници от корабостроителния завод в Бургас. Декларация с нови искания представиха те на днешните протести пред сградата на банката, основен кредитор на фалиралото предприятие, предаде БНР.

Втори ден близо 30 съкратени работници протестираха заради неизплатени заплати пред сградата на банката, за която се говори, че е новият собственик на завода. 

Мисля, че работодателят няма да плати нищо повече. Те обявяват дружеството в несъстоятелност. Надяват се това обявление от съда да излезе до края на месеца. От там нататък да имат право работниците да получат от този национален фонд за  гарантираните вземания някакви пари. Доколкото знам, по закон до 1000 лева, каза един от протестиращите.

Протестиращите внесоха декларация с нови искания в бургаския клон на финансовата институция:

Настояваме да имаме среща с тримата директори - Деян Маринов Дянков, Стефан Петков Стоилов и Яни Драков - и тя да се състои утре от 10.30 часа в рамките на завода. На срещата искаме да получим няколко отговора - кога ще ни бъдат изплатени неизплатените работни заплати, извадка на документи за задълженията към всеки уволнен и други документи, свързани с трудовия осигурителен стаж.

На 6-и януари новото ръководство на завода се срещна с част от работниците. Тогава стана ясно, че старите задължения от 2010-а към съкратените служители няма да бъдат изплатени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА