Last news in Fakti

8 Януари, 2014 12:00 923 1

Българското селско стопанство - отворено за инвестиции от Алжир

  • алжир-
  • българия-
  • селско стопанство-
  • димитър греков

Според министър Греков има потенциал за износ на качествения ориенталски тютюн, който произвеждаме

„За нас е изключително важно да възстановим добрите търговски отношения с Алжир. Отворени сме и за инвестиции от Алжир в българското селско стопанство”. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Алжир Н. пр. Ахмед Буташ.

Министър Греков посочи, че в момента България изнася предимно суровини, но има също капацитет и за готови храни и месо. „Трябва обаче да хармонизираме изискванията към тяхното качество, за да е сигурно, че хората и в двете държави консумират здравословни храни”, подчерта проф. Греков. Според него България има потенциал за износ на тютюн, тъй като страната ни е известен производител на качествен ориенталски тютюн.  

По време на срещата посланик Буташ отбеляза, че страната му внася над 80% от храните, затова стокообменът с България има сериозен потенциал. Сред обсъжданите теми бяха още винопроизводството, обменът на студенти, ноу-хау и подготовката на заседанието на Смесения комитет, който да определи основните насоки на двустранното сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    0 0 Отговор
    Инвестиции от Алжир????!!
    Навярно те ще се изразят във внасяне на..........-на пясък
    от там,на какво друго!
    Ама от скромност го не споменаваме......