Last news in Fakti

15 Януари, 2014 08:15 1 110 0

Система за управление на отпадъците в регион Велико Търново

  • велико търново-
  • искра михайлова-
  • даниел панов-
  • система-
  • отпадъци-
  • финансова помощ-
  • регион

Подписват договор за безвъзмездна финансова помощ за проекта

Система за управление на отпадъците в регион Велико Търново - 1
Министър Искра Михайлова

Министър Искра Михайлова и кметът на община Велико Търново Даниел Панов ще подпишат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на Регионална система за управление на отпадъците за регион Велико Търново. Стойността на проекта е 30,6 млн. лв. и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“

Подписването днес от 14.30 часа, в сградата на МОСВ на бул. „Мария Луиза“ № 22, зала 103. 

Партньори по проекта за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Велико Търново са общините В.Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Златарица и Стражица, както и сдружение „За чисти селища“. В проекта е заложено изграждането на депо за неопасни отпадъци, инсталация за механично и биологично третиране, пречиствателна станция за отпадъчни води и довеждаща инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА