Last news in Fakti

15 Януари, 2014 19:50 1 365 0

Няма бум на емигранти за Великобритания

  • огнян златев-
  • бум-
  • емигранти-
  • великобритания

От 01 януари 2014 година отговорно можем да заявим, че няма бум на български емигранти за Великобритания. Това заяви днес в предаването „На ръба“ по Канал 3 ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев. Точно колко българи са заминали и дали са се оправдали страховете на британците, ще стане ясно най-рано в края на годината.

По данни на европейската статистическа служба  „Евростат“, цитирани от Златев, българите и румънците най-често предпочитат да работят в Испания, Италия, Гърция и Германия. „Да сте чули някакви ксенофобски изказвания от властите на тези страни“, попита той.

Чрез антибългарската кампания Великобритания се опитвала да си реши вътрешно-политическите проблеми, убеден е представителят на Еврокомисията в София. „Независимо тази кампания в английската преса, българинът реши ли да работи в чужбина, нищо не може да го разколебае“, убеден е Златев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА