Last news in Fakti

17 Януари, 2014 14:54 1 179 3

Еврокомисията и Русия не постигнаха съгласие по спорните въпроси около „Южен поток"

  • еврокомисията-
  • русия-
  • постигнаха-
  • съгласие-
  • спорните-
  • въпроси-
  • "южен поток"

Евентуален компромис в края на месеца

Кореспондентът на БНР в Москва Васко Михайлов

Комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер и руският енергиен министър Александър Новак не успяха да се договорят на срещата си в Москва по проблемните въпроси, свързани с изискванията на ЕК да бъде преразгледана правната база на „Южен поток”.  Евентуален компромис може да бъде постигнат по време на посещението на руския президент Владимир Путин в Брюксел в края на месеца за срещата на върха Русия- ЕС, е посочил участник в преговорите. Въпреки това и от двете страни е било проявено желание проблемите да бъдат решени позитивно, като е било решено да се сформира работна група, която да обсъди всички правни и технически въпроси, свързани с проекта „Южен поток”.

ЕК настоява договорите, сключени между „Газпром” и транзитните страни по трасето на газопровода, сред които е и България, да бъдат преразгледани, тъй като нарушават европейското законодателство, докато Русия смята, че проектът е международен и затова Третият енергиен пакет трябва да бъде адаптиран и хармонизиран с двустранните споразумения за „Южен поток”, а не обратното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Iaroslav Stanchev

    1 0 Отговор
    Тези алчни от ЕК по-малко да лаят,че накрая да не хванат един голям руски.....меч с онзи част на тялото дето им е под кръста.На руснаците ще им писне от ненаситните еврокомисарчета и комисарки и ще набият една цена на газа,дето ще го набие и на нас.Ама те тези ненаядени от Брюксел не мислят с главите,а с гъ....те си.
  • 2 comments

    1 0 Отговор
    ОК,1-един+ от мен!
  • 3 Iaroslav Stanchev

    1 0 Отговор
    Да ти кажа,от тези плюсчета или минусчета,които си цъкаме,няма голяма полза,поне за мен.Но благодаря все пак.По-важното е,тези които управляват,без значение у нас или по света да правят така,че да им цъкаме плюсчета.Обаче в повечето случаи правят точно обратното и трупат ли трупат негативи.Което явно не ги притеснява особено.Както се казва-кучетата лаят,кервана си върви.