Last news in Fakti

4 Февруари, 2014 13:57 830 0

Плевнелиев: Подкрепяме „Южен поток“

  • южен поток-
  • плевнелиев

Все пак газовото трасе трябва да бъде изпълнен съгласно европейските изисквания и законите на пазара

Плевнелиев: Подкрепяме „Южен поток“ - 1
Снимка: БTA

България разчита на успешно изпълнение на проекта за газопровода „Южен поток“. Това обяви в интервю за ИТАР-ТАСС президентът Росен Плевнелиев.

Той не пропусна да отбележи, че българският кабинет вече е обявил газовото трасе за стратегически проект и това отразявал консенсуса за „Южен поток“.

Все пак газовото трасе трябва да бъде изпълнен съгласно европейските изисквания и законите на пазара.

„Южен поток“ е важен и за неочакваните проблеми от близкото минало с газовите доставки, когато през 2009 г. Русия и Украйна спореха за синьото гориво. Благодарение на „Южен поток“ ние ще можем да диверсифицираме нашите маршрути на доставките на газ и да живеем по-спокойно, отбеляза Плевнелиев. Трасето подкрепяло и амбициите на София да стане един от енергийните центрове в Европа.

Плевнелиев потвърди ангажимента си да присъства на тържественото закриване на Олимпиадата в Сочи на 23 февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА