12 Юли, 2024 15:11 2 823 0

Купиха най-голямата компания за изкуствен интелект в ЕС

  • amd-
  • изкуствен интелект-
  • продажба-
  • сделка-
  • компания-
  • европа

AMD ще купи най-голямата компания за изкуствен интелект в ЕС

Купиха най-голямата компания за изкуствен интелект в ЕС  - 1
Снимка: Shutterstock

Американският производител на полупроводници AMD ще купи най-голямата частна лаборатория за изкуствен интелект (AI) в Европа, финландската компания Silo AI, за приблизително 665 млн. USD. И двете компании съобщиха това в прессъобщение.

Клиентите на финландската компания включват Allianz, Philips, Rolls-Royce и Unilever.

Средствата ще бъдат изплатени в брой, както е посочено в съобщението.

Изпълнителният директор и съосновател на Silo AI Питър Сарлин ще продължи да ръководи компанията. Очаква се придобиването да приключи през втората половина на 2024 г., се отбелязва в изявлението.

Silo AI е основана през 2017 г. и се намира в Хелзинки. Компанията предоставя най-новите знания и инструменти в областта на изкуствения интелект, като досега е внедрила повече от 200 AI проекта на производствено ниво с екип от повече от 300 служители, 50% от които са с докторска степен, според уебсайта на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА