2 Август, 2024 21:12 2 216 8

Небето над Израел и Ливан бързо се затваря за граждански полети

  • израел-
  • авиокомпании-
  • полети-
  • отмяна

Редица авиокомпании отменят полетите си от и до Тел Авив временно или за неопределен период от време

Небето над Израел и Ливан бързо се затваря за граждански полети - 1
Снимка: Shutterstock

Aegean Airlines обяви отмяната за неопределено време на всички полети до и от Израел поради извънредната ситуация в Близкия изток. Това съобщи новинарският портал newsbomb.gr.

След отмяната на полетите до Бейрут, Aegean Airlines обяви, че „преустановява целия въздушен трафик с Израел до второ нареждане“. във връзка с неотдавнашните смущаващи събития в Близкия изток по време на военни действия между израелските сили и движението Хамас.

Според официалния уебсайт на авиокомпанията всички полети от Тел Авив до Атина и обратно са отменени поне за следващите три дни.

KLM реши да спре всички полети до и от Тел Авив до 26 октомври, съобщи информационният портал nu.nl.

Авиокомпанията обяви през май, че отменя полети до и от Тел Авив през юли и август от съображения за безопасност. „Сега този период е удължен до 26 октомври“, отбелязва онлайн изданието.

В допълнение към Израел KLM все още не лети над Иран и Ирак, казаха представители на компанията.

По-рано, на фона на влошаващата се ситуация в Близкия изток, полетите до Израел бяха спрени от други авиокомпании, включително Lufthansa, Delta и United.

ITA Airways спря полетите до Тел Авив "поради събитията в Близкия изток", съобщиха от пресслужбата на компанията.

"Да, подобно на някои други компании, ние спряхме полетите до Тел Авив от 1 август, като гарантираме безопасността на пътниците и нашите екипажи", казаха от компанията. Оттам уточниха, че за момента полетите са отменени до 6 август включително.

Преди това италианското външно министерство препоръча на своите граждани да отложат пътуванията до Израел, както и до Ливан. ITA Airways не изпълнява полети до Бейрут.

Най-голямата индийска авиокомпания Air India спря полетите от и до Тел Авив до 8 август - за заплахи за сигурността е публикувано на официалния уебсайт на оператора.

"Поради текущата ситуация в части от Близкия изток ние спряхме редовните полети до и от Тел Авив с незабавно влизане в сила "в в сила до 8 август 2024 г. включително“, се казва в съобщението.

Във връзка с решението авиокомпанията даде възможност на своите пътници да пренасрочат своя полет или да анулират билетите си безплатно. „Безопасността на нашите клиенти и екипаж остава наш основен приоритет.“ - подчертават в Air India.

Авиокомпанията вече еженеделно извършва четири полета в Тел-Авив.

"Полските авиолинии LOT приеха решение за отмяна на 8 полета в Ливан, Израел и обратно в Полша, след анализ на безопасността на прелетите в региона", заяви представител на компанията. Става дума за вечерните полети от Варшава в Бейрут и Тел-Авив на 2 и 3 август, както и за обратните нощни полети в полската столица на 3 и 4 август. В сайта на авиокомпаниите е невъзможно резервирането на самолетни билети за преки полети по тези направления до 9 август.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абе

    4 0 Отговор
    Некой че настъпи мотиката накрая.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Така

    2 0 Отговор
    Като гледам у чафут махала ще стане още по зле
  • 7 04.08 или 05.08

    3 0 Отговор
    Ке е бурята
  • 8 шекер

    2 0 Отговор
    По време на война може да има само военни полети. Който летял - летял, стига толкова.