8 Октомври, 2024 14:37 619 3

Samsung склони на преговори

  • индия-
  • стакча-
  • служители-
  • samsung

Samsung се съгласи да преговаря със стачкуващи индийски работници

Samsung склони на преговори - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ръководителите на Samsung India Electronics се съгласиха да преговарят директно с работниците в техния завод в Тамил Наду, които са в стачка от началото на септември, съобщи аг. Press Trust of India.

"Ние се стремим да разрешаваме всички въпроси, включително заплати, обезщетения и условия на труд, чрез преки преговори с нашите служители. Призоваваме стачкуващите да се върнат на работа“, цитира агенцията изявление на представител на компанията. Според него Samsung India Electronics е информирала правителството на Тамил Наду за решението да преговаря със стачкуващите, което настоява за ранно прекратяване на стачката.

Миналата седмица стачкуващите работници обявиха еднодневна гладна стачка, за да принудят властите в Тамил Наду да се намесят и бързо да разрешат проблема с увеличаването на заплатите и намаляването на работното време. Гладната стачка беше подкрепена от Центъра на индийските синдикати (CITU), който заяви, че стачката на работниците ще продължи, докато исканията им не бъдат напълно изпълнени.

Стачка в завода на индийската "дъщерна фирма" Samsung в Sriperumbudur стартира на 9 септември. Участват 1100 от 1750 служители на компанията. Те настояват за увеличение на заплатите от 25 000 индийски рупии (около 300 USD) на 36 000 на месец, подобряване на условията на труд и намаляване на работното време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    1 4 Отговор
    после защо такива компании бягат от българия и отиват в Индия - 600 лева на месец и ги СЧУПВАТ от труд. наш ганя се оплаква тука че не му плащали добре.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Те бягаха и в Китай, за да им бачкат за центове и да влачат по-евтини суровини с хипер мръсен добив и преработка. Ама в резултат Китай гепи технологиите и знанията и "оле, кво стана сега"... А на Ганя тука не можеш да искаш да му плащаш 600 лв., когато той реално не може да оцелее изобщо с по-малко от минимум три пъти повече пари.
  • 3 Директора

    2 1 Отговор
    Спокойно. ЕС и на тях ще отпусне субсидия. Нали скапаната Европа е благотворителна организация, която се грижи за всички други, но не и за европейците!!!