13 Октомври, 2024 13:11 870 6

Сватбите - мощна индустрия за 70 млрд. USD

  • индия-
  • сватба-
  • индустрия-
  • икономика-
  • приходи

Секторът има значителен дял в икономиката на Индия

Сватбите - мощна индустрия за 70 млрд. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Индия започва новият сватбен сезон. Според прогнози на Търговската конфедерация на Индия, предстоящите тържества ще донесат над 70 млрд. USD на икономиката на страната.

Сватбата в Индия е основното събитие в живота, по-важно от всеки празник или годишнина. Родителите на бъдещите младоженци се подготвят за това от раждането, събирайки капитал и зестра. Индийският сватбен бюджет е огромен за всяка социална класа.

Сватбеният сезон по правило започва с края на прибирането на реколтата. През този период горещините в повечето региони намаляват, което е важно за масовите тържества, които обикновено се провеждат на открито. Празникът продължава три дни и е съпроводен с огромен брой ритуали, храна, песни и танци.

Сватбите се провеждат от есента до средата на декември. През новата година те са от средата на януари до март. Според прогнозите на експерти през този сезон в Индия ще има 4,8 милиона сватби в цялата страна, което е значително повече от миналата година, когато са били само 3,5 милиона. Това се дължи на факта, че датите са благоприятни от гледна точка на Индийските вярвания и астрология за създаване на семейство тази година са с порядък повече - 18 срещу 11. Сватбеният ден в Индия трябва да бъде съгласуван с астролог.

Скъпите сватби на богати индийци струват средно 30 милиона рупии (360 000 USD). Очакват се около 50 000 такива тържества да струват около 100 000 USD, които ще бъдат похарчени от няколко милиона семейства.

Сватбените разходи включват закупуване на празнични тоалети, бижута, храна, подаръци, наемане на място, неговата декорация и дизайн, транспорт, осветление, музика, фотография и видеозаснемане. Модерна услуга, популярна сред младите хора, е отразяването на сватби в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коровиев

    1 3 Отговор
    Там освен да се размножават, ядат и работят нещо друго правят ли?

    Коментиран от #3

  • 2 Без майтап

    0 0 Отговор
    Един от основните фактори за вдигане на цената на златото! Докато трае сезона на сватбите не очаквайте спад, а ако някой се е надявал да купи по-евтино идните месец, два няма да му се получи😉
  • 3 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коровиев":

    Айфони!
  • 4 Kaлпазанин

    1 0 Отговор
    В Индия да не са въвели валутния борд и да са вързали рупията с долара ,казвайте ги такива навреме бе
  • 5 щастливи индийци

    1 0 Отговор
    щастливи сватби затова са 1,5 милиард население
    ние в райската градина Европа се развеждаме и живеем на семейни начала и правим аборти
    не може да се интегрираме така трябва сватби международни в Европа
    пролетарии от всички страни съединявайте се
  • 6 Гориил

    6 0 Отговор
    Европа е шампион по употреба на анидепресанти и по брой тийнейджърски бременности. За съжаление и България е сред шампионите.