17 Октомври, 2024 07:37 1 802 14

Кризата в най-голямата европейска икономика се задълбочава

  • германия-
  • промишленост-
  • работна ръка-
  • работни места

В германската промишленост може да бъдат съкратени до 300 000 работни места

Кризата в най-голямата европейска икономика се задълбочава - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германският синдикат на работодателите в металургичната и електрическата промишленост Gesamtmetall смята, че през следващите пет години може да бъдат съкратени до 300 000 работни места.

„Очаквам, че през идните 5 години може да загубим от 250 000 до 300 000 работни места в металургичната и електрическата промишленост“, каза президентът на Gesamtmetall Стефан Волф в интервю за медийната група Funke. В същото време той отбеляза, че има недостиг на работници. „В това отношение ще трябва да работим повече, въпреки съкращенията на работни места“, заяви президентът на Gesamtmetall.

По-рано германският канцлер Олаф Шолц заяви, че Германия се нуждае от работна ръка от Европа и други страни по света.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъдеще

    37 2 Отговор
    Санкциите работят...
  • 2 НА бесилото!

    31 1 Отговор
    Меркел спи ли спокойно или дъщерите и родиха мигрантчета!!!

    Коментиран от #8

  • 3 БОЗА

    34 1 Отговор
    "По-рано германският канцлер Олаф Шолц заяви, че Германия се нуждае от работна ръка от Европа и други страни по света."

    "Атомните физици" и "кардиохирурзите" от Африка не искат ли да стават металурзи...трагично и толкова неочаквано... ;-)
  • 4 Госあ

    29 2 Отговор
    приятелчетата разпалиха война в Европа и предизвикаха кризи и рецесия чрез подставените си лица в дълбоката държава наречена ес. Лично аз се кефя. брюксел ни разгемби тотално, когато нямаше проблеми.
  • 5 В една друга

    32 1 Отговор
    статия ни убеждаваха,че в Русия били много зле икономически! На кого да вярваме?!
  • 6 Мнение

    28 0 Отговор
    Естествен резултат от "демокрацията" в т.нар. евроатлантизъм!
    Окупаторите след ВСВ така и не са се махнали ат Германия!
    Тръгват уж да защитават укрия от Русия, а се оказва, че междувременно взривяват северен поток и продължават да продават руски газ на ЕС, само че на няколко пъти по-висока цена???!!!

    И това жълтопаветната общност в България го нарича "демокрация?!

    Дай Боже начело на България да застане пробългарска партия, тогава продажниците и троловете ще разберат от къде изгрява слънцето!!!
  • 7 Някой

    17 0 Отговор
    Хм, а в една предходна статия за уж провала на руската икономика, ми изтриха коментара, казващ горе-долу това, което се казва в статията. Е, бях посочил големи проблеми и в други европейски икономики, ама явно това не трябва да се разправя, че да не прогледне стадото.
  • 8 Някой

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "НА бесилото!":

    Меркел деца няма! То и половината, ако не и повече, от европейския "елит" е бездетен. Как после тези хора да вземат адекватни решения за бъдешето на континента? Тях то не ги интересува - хоризонтът им е до тяхната смърт. А до тогава им се ще да живеят охолно, та жадно засмукват американскте пари и действат срещу интереса на норадите си в замяна.
  • 9 Санкциите срещу

    11 0 Отговор
    Русия работят!
  • 10 българина

    11 0 Отговор
    работодателите уволнават наред, защото не изпълняват планираните дивиденти за акционерите, сиреч оулстриит, а втория им начин за постигане ма съшото е вечната мантра, че нямало хора!!! неее, изееници, няма хор за парите които давате, и най лесно внасяме май муни от бл изток, които имат минимални изисквания ма съществуване, покрив храна вода дрехи, сиреч 18 век, иначе бвп то растяло ,а просперитет. Безобразния капитализъм ще си има край от алчност. То и царете са си мислили, че са вечни, ама сега само в учебниците
  • 11 Хохо Бохо

    9 0 Отговор
    М дааа, наред е и химическата промишленост. Там къв рев ще падне.... Санкциите работят успешно срещу ЕС. Брюкселските зелки решиха, че могат да си печатат собствена валута и да не купуват хартийки от краварника
  • 12 Тото

    3 0 Отговор
    И там страдат от корумпирани чиновници които са държани на къса каишка от ЦРУ и са принудени да изпълняват заповедите на Краварите!!!!!!
  • 13 бл.134 в Zап. парк

    1 2 Отговор
    Слава на Америка !
  • 14 Eлементарно

    3 0 Отговор
    Руските анализатори казват : " Първата част от плана на Щатите - да премахнат ЕС като икономически конкурент - е изпълнена! Втората част е ЕС да затъне финансово - щатите прехвърлят финансирането на Украйна на ЕС , а освен това ЕС ще трябва да поръча на щатите ново въоръжение в замяна на утилизираното в Украйна! " Е, надявайте се руснаците да не са прави, ама ако са прави и на нас ни е ... усещате го вече нали!