Last news in Fakti

1 Април, 2014 07:21 759 0

Военният министър разговаря с контингентите в чужбина

  • армия-
  • контингетни-
  • ангел найденов

Министър Найденов и генерал Симеонов ще бъдат осведомени за изпълнението на задачите, възложени на военнослужещите от Българската армия

Министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще разговарят с националните командири на българските военни контингенти зад граница. По време на видео-конферентната връзка, която ще се проведе в Информационния център на Министерството на отбраната, те ще поздравят българските военнослужещи, участващи в мисии и операции зад граница, по повод десетата годишнина от приемането на Република България за пълноправен член на НАТО.

Министър Найденов и генерал Симеонов ще бъдат осведомени за изпълнението на задачите, възложени на военнослужещите от Българската армия, които участват в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF), операцията на НАТО в Косово, операцията на ЕС „Алтея“ в Босна и Херцеговина и в мисията на ЕС за военни наблюдатели в Грузия, както и на военните медици, които участват в мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност в Мали. Националните командири ще запознаят министъра на отбраната и началника на отбраната с обстановката в зоните, в които се провеждат операциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА