Last news in Fakti

8 Септември, 2014 09:34 1 814 1

Цветан Василев е в Сърбия

  • цветан василев

Прокуратурата много добре знае това, твърди адвокатът на банкера Константин Симеонов

Цветан Василев е в Сърбия - 1
Снимка: TV7

Цветан Василев е в Белград, заяви адвокатът по наказателно право Константин Симеонов, който днес официално поема защитата на банкера.

Факти.бг първа съобщи, че Цветан Василев е в Сърбия и проявява интерес към холдинга Hypo Alpe Adria.

В прокуратурата много добре знаят къде е той. Василев не се укрива, а работи, включително по спасяването на Корпоративна търговска банка (КТБ), заяви Симеонов в студиото на "Добро утро, България!" по TV7.

Той потвърди, че има конкретен план за оздравяването на КТБ, който ще бъде внесен в БНБ, но ще е трудно да се приложи, ако Василев е в чужбина, както и ако се върне в България, но веднага бъде арестуван. Адвокатът вече е внесъл искане да бъде променена мярката за неотклонение на Василев.

По думите му банкерът иска да се върне в България, макар все още да смята, че има опасност за живота му предвид конфликта с Делян Пеевски.

"Опасността не е преминала, защото взаимните обвинения не са спрели и никога не се знае какво може да предприеме един човек, който не е с много сериозно логично мислене. И от тази гледна точка връщането в България е риск за Цветан Василев, но той е готов да го поеме, за да може да направи нещо за оздравяването на банката", посочи адвокатът.

Сегашното положение на Цветан Василев е неудобно за оздравяване на банката. Това е много сложно, но желанието да се прибере в България е налице. Целта, обясни той, е Василев да се прибере и да работи за оздравяването на КТБ, без това да пречи на досъдебното производство и на събирането на доказателства.

Адвокатът Константин Симеонов каза, че не влиза в задълженията на главния прокурор Сотир Цацаров да се занимава с оздравяване на КТБ. "Това не е негова работа - питайте него защо го прави. Ние с главния прокурор сме юристи, но по отношение на банката това е работа на икономисти и финансите", уточни още Симеонов.

Според Симеонов фалитът на тази банка е с непредвидими последствия за страната.

"Всички, които бяха обвиняеми по случая, са вече навън под домашен арест с парична гаранция. По тази причина искаме промяна на мярката за неотклонение", подчерта защитникът на Василев.

Адвокат Симеонов е оптимист за изхода на делото. "Целта ми не са парите, които ще получа от това дело. От самото начало смятам, че по отношение на КТБ се постъпи изключително неправилно. На първо място стои каузата", добави още той.

На 19 август тази година Факти.бг съобщи, че Цветан Василев е в Сърбия. Той и още 5-6 инвеститори е проявил интерес към холдинга Hypo Alpe Adria. Холдингът включва шест банки в Италия , Словения, Хърватия, Босна, Сърбия и Черна гора, както и 3 лизингови къщи за движими вещи, една от които е в България. Стойността на сделката можела да бъде за около половин милиард евро. Тя се готвела да бъде осъществена с кредит от руската банка ВТБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЪЖЕЦ ШЛЯКАН

    0 0 Отговор
    НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА ЧЕ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ Е В СЪРБИЯ.....ПОЛИЦИЯТА В СЪРБИЯ Е ПЕРФЕКТНА.....ЩЕ БЪДЕ АРЕСТУВАН НЕЗАБАВНО АКО Е ТАМ.НО ТОВА Е ПОРЕДНАТА ДИМКА.....ЗАЩО Я ПУСКАТ НЕЗНАЯ НО ЗНАЯ ЧЕ ПАК НИЕ ВЛОЖИТЕЛИТЕ ЩЕ СМЕ ПРЕЕ.АНИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове