Last news in Fakti

21 Ноември, 2014 16:44 2 469 0

Ненчев ще е безкомпромисен към практики на корупция

  • ненчев-
  • българската армия-
  • подценява

Никой не може да си позволи да подценява Българската армия

Ненчев ще е безкомпромисен към практики на корупция - 1
Снимка: БТА

Министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с военнослужещи от военните формирования в гарнизон Ямбол. Той беше запознат с организационната структура, задачите и проблемите от командирите на трите военни формирования от гарнизона.

На срещата с военнослужещите от военните формирования 54 100, 52 590 и 22 130 от гарнизон Ямбол Ненчев запозна присъстващите с приоритетите на Министерството на отбраната и предстоящите задачи, които стоят за решаване. „Моята загриженост е по отношение на духа на Българската армия. Имам усещането, че нямате достатъчно самочувствие и съм обезпокоен от това. Тук съм, за да ви чуя“,  с тези думи се обърна министърът на отбраната Николай Ненчев към военнослужещите, в началото на срещата.

„Никой не може да си позволи да подценява Българската армия. Искам да открехна завесата за проблемите. Нещата не са неразрешими. Убеден съм, че решаването на някои от проблемите е въпрос на организация. Други ще бъдат решени като спрем порочните практики, като запушим пробойните“, заяви министърът. Той подчерта, че ще бъде безкомпромисен по отношение на съмнения или прояви на корупция. „Възложени са проверки на Инспектората на Министерството на отбраната на подобни сигнали, очаквам резултатите“, каза още министър Николай Ненчев. 

По време на разговора с военнослужещите бяха поставени въпроси, свързани с вещевото доволствие на офицерите, сержантите и войниците, некомплекта от военнослужещи във формированията, осигуряването на финансови средства за ремонт и осигуряване на автобронетанковата техника и др.

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че ръководството на Министерството на отбраната е запознато с голяма част от поставените въпроси и в следващите седмици ще се търсят решения по приоритети. Той беше категоричен, че ще представи и най-наболелите въпроси, които военнослужещите поставят, и пред министър-председателя Бойко Борисов.

Министърът  на отбраната подчерта дейността на военнослужещите в подкрепа на населението в случаи на природни бедствия и изрази увереност, че ще се направи необходимото да бъдат оборудвани с още по-добра техника, за да продължат да оказват подкрепа на гражданските власти.

По отношение на пенсионната реформа, министър Ненчев заяви, че ще проведе разговори с всички парламентарни групи: „Ще направя всичко възможно, за да убедим Народното събрание да приеме възможно най-добрите текстове за военнослужещите в Българската армия“, заяви той.

На въпрос каква е вероятността за коледни бонуси, министър Николай Ненчев заяви, че ще бъде направено всичко възможно, за да бъдат осигурени средства. „Много бих искал да се случи, проведох няколко срещи, имаме готовност за нещо, но не бъдете с големи очаквания“, заяви министърът на отбраната. Той съобщи, че няма проблеми с изплащането на трудовите възнаграждения на военнослужещите до края на годината.

На срещата на министъра на отбраната Николай Ненчев с военнослужещи от Сухопътните войски от гарнизон Ямбол присъстваха генерал-майор Андрей Боцев - командир на Сухопътните войски, командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Димитър Илиев, началникът на кабинета на министъра на отбраната Илия Налбантов.

По време на визитата си в Ямбол министърът на отбраната Николай Ненчев ще се срещне и с кмета на общината Георги Славов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Всички градове