Last news in Fakti

10 Януари, 2015 09:19, обновена 10 Януари, 2015 09:28 13 028 12

Бензин и дизел се изравниха при 1,99 лв. за литър

  • печата

Преглед на печата

Бензин и дизел се изравниха при 1,99 лв. за литър - 1
Снимка: Факти.бг

Бензин и дизел се изравниха при 1,99 лв. за литър, пише в. „Монитор”

Цените на най-масовия бензин и дизела вчера се изравниха на нива от 1,99 лева на литър. Спадът в цените на горивата е рекорден, като само за последните осем дни бензинът А-95 е поевтинял с близо 10 на сто. Намалението на цената на дизела, който в първите дни на тази година се продаваше за 2,12 лева за литър, е с 6 на сто.

Последното поевтиняване на горивата беше преди седмица до цени от 2,10 лв. лева за литър за най-масовия бензин и 2,06 лв. за нафтата. През лятото пък цените им бяха съответно 2,60 лв. и 2,55 лв.

Трима чиновници в „Лозенец“ окрали 5,1 млн. лв. от данъци, разказва в. „Труд”

Трима служители на община Лозенец в София са успели да отклонят 5,1 млн. лв. от събраните местни данъци и такси за период от четири години. Това показва проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Далаверата първо беше разкрита в началото на 2013 г. от инспектората на Столична община. Тогава общинарите хванаха, че тяхната служителка Елена Евтимова е успяла да отклони към собствените си сметки над 600 хил. лева.

Плащаме с ПИК данъка за колата и доходите, разкрива в. „Стандарт”

По интернет освен да подаваме годишните си данъчни декларации за доходите, ще плащаме налозите за жилището и колата, дори ще може да сменим адресната си регистрация. Всичко това ще става с Персоналния идентификационен код (ПИК), който се дава от Националната агенция за приходи. ПИК може да се вземе безплатно от офиса на НАП по постоянен адрес, но след като веднъж се получи, ще служи за идентификация на гражданите при общуване по интернет с цялата държавна и общинска администрация. Предстои разработването и внедряването на виртуални ПОС терминали, за да могат гражданите да внасят данъците си все по-лесно, каза министърът на финансите Владислав Горанов. Целта е плащането на налози по интернет да се внедри максимално бързо във всички общини, така че да може да се използва от хората още при внасяне на данъците за жилищата и колите за настоящата година.

Почистващите фирми в София са глобени със 700 хил. лв., пресмята в. „Сега”

Столичната община е наложила глоби в размер на 700 хил. лв. на фирмите, които трябва да чистят снега и леда. Санкциите са за периода от Коледа до вчера, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Едната глоба е за фирмата, която е отговорна за района на Витоша, където през празниците два автобуса с деца бяха блокирани по планинския път. Другите глоби са заради непочистени улици и тротоари.

С 22% повече са новите пенсионери през 2014 г., пресмята в. „Дума”

През 2014 г. са се пенсионирали 99 379 души, сочат данните на НОИ. Това е с 18 078 души (22,2%) повече спрямо 2013 г. Основната причина е, че през м.г. бе замразена възрастта за пенсиониране, докато през предходната 2013 г. възрастта и осигурителният стаж бяха увеличени с 4 месеца.

Лични пенсии м.г. са получили 90 488 дущи, което е с над 26% увеличение на новите пенсионери спрямо предходната година. През м.г. намаляват наследствените пенсии в сравнение с 2013 г. Такива са отпуснати на 8891 души - с 879 (9,0%) по-малко от предходната година.

Реформаторите с общ кандидат за кмет в Пловдив, обобщава в. „Преса”

Ако трябва, на две ръце ще ходя из Пловдив, но кандидат на Реформаторския блок за кмет ще има и той ще бъде общ на всички партии от блока.

Това заяви днес лидерът на ДСБ Радан Кънев на брифинг в града, обявен за начална точка на предстояща обиколка из страната.

Засега няма конкретни имена, но се очаква в битката за местните избори реформаторите да не подкрепят досегашния кмет и лидер на ГЕРБ Иван Тотев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nqkoi

    2 0 Отговор
    Получаването на ПИК е спряно до второ нареждане
  • 2 тошибиян

    2 0 Отговор
    Трима чиновници в „Лозенец“ окрали 5,1 млн. лв. от данъци, разказва в. „Труд”

    Трима служители на община Лозенец в София са успели да отклонят 5,1 млн. лв. от събраните местни данъци и такси за период от четири години. Това показва проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

    Далаверата първо беше разкрита в началото на 2013 г. от инспектората на Столична община. Тогава общинарите хванаха, че тяхната служителка Елена Евтимова е успяла да отклони към собствените си сметки над 600 хил. лева.




    още ли смятате неплащането на данък мпс, сгради и постъпките да се скрият тези плащания за ущърб на държавата и 4е именно заради такива който не плащат данъци има дупки на улиците?
  • 3 mediator37

    12 0 Отговор
    При положение, че ДДС и акцизи на горивата се начисляват върху основата, не ми е ясно, как при 130 % намаляване цената на петрола, цената на крайния продукт намалява само с 23% .
    Голямо клатене ни клатят!

    Коментиран от #7

  • 4 иван

    4 0 Отговор
    само така и един лев да стане още по добре
  • 5 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    ОЩЕ ТРЯБВА И МОЖЕ НАДОЛУ И СТОКИТЕ СЪЩО

    Коментиран от #6

  • 6 скар фейс

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Vasik Atanasova":

    Да бе, да. Да не са луди?!
  • 7 hienata

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    До колкото ми е известно акциза е твърда сума,а не е процент. За дизела даже мисля ,че беше 645лв за тон. Така,че сметката е вярна поевтинява най-евтиният компонент (именно самото гориво) останалите такси и налози не се променят, заради това реалното поевтиняване на практика е по-малко.

    Коментиран от #11

  • 8 onq s konq

    2 2 Отговор
    Ако имате малко търпение,след някой и друг месец горивата ще станат "0" лв и литърът ще струва само акциэа.
  • 9 асдфгждсфьсь

    0 0 Отговор
    Преди нямаше как да намалят цените на горивата, защото петролът ставал все по-труден за изваждане. А сега значи можело!? Всичко е въпрос на политика...
  • 10 ПУТИН

    0 0 Отговор
    Реалната цена по бензиностанциите трябва да е 1.20-1.30лв за литър!!!Може да се извади справка преди на тази цена на бренд колко беше на дребно цената когато се покачваше петрола
  • 11 11111

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "hienata":

    това е без ддс----- значи около 80 стотинки е акциза
  • 12 guest

    2 0 Отговор
    При всяко едно покачване не горивата следваше и незабавно покачване на цените на почти всички стоки. Сега господа управници не мислите ли, че е редно да спаднат цените съответно на продукти и услуги??? А??? И защо ли никоя от медийте не повдига този въпрос??? Много странно, как им е убягнало!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове