Last news in Fakti

13 Януари, 2015 07:58 19 070 20

Жоро Милионера прави мускули в затвора и пази тайната за парите

  • печата

Преглед на печата

Жоро Милионера прави мускули в затвора и пази тайната за парите - 1
Георги Енев

Жоро Милионера прави мускули в затвора и пази тайната за парите, разказва "24 часа"
Той е най-богатият в пловдивския затвор. Съкилийниците му се обръщат към него с Милионера. В началото го закачали с въпроси “Къде са парите”, но отговор не получили и досега.
35-годишният Георги Енев, който на 22 юни 2012-а задигна от инкасо автомобил близо 1,5 млн. лв., е най-големият мълчаливец зад решетките. Две години и половина след дръзкия обир бившият охранител не е проронил и дума къде е скътал крупната сума.
Нито следователи, нито прокурори изтръгнаха от него признания. Продължава да пази тайната и в изолатора.
“Много е сдържан, страни от останалите осъдени. Не се сприятелява с никого”, казват надзиратели. Те допускат, че Енев ще удържи така до края на наказанието. А дотогава остават още 10-ина години. Вече е излежал малко повече от две.

 

Хазната плаща $1 млрд. по дълга, припомня в. „Стандарт”

1,086 млрд. долара по външния дълг ще плати държавният бюджет на 15 януари. Тогава е падежът на доларовите облигации, които бяха пласирани, когато министър на финансите беше Милен Велчев. С тях през 2002-2003 г. беше преструктуриран външният дълг на страната, като с нови книжа в евро и долари бяха заменени старите брейди облигации.

За настоящата 2015 г. Министерството на финансите планира общият обем на външното финансиране да бъде в размер до 6,9 млрд. лв. като формата, валутата, срока и обемите на транзакциите ще бъдат определени в зависимост от пазарната среда. Това гласи емисионната политика на МФ, която е подписана от министъра на финансите Владислав Горанов.

Най-вероятно тази година правителството ще пусне два пъти облигации на международните пазари. "Най-подходящ обикновено е периодът в началото на годината, когато пазарите са най-ликвидни. Вероятно първата част от планираната външна емисия ще бъде реализирана до първата половина на годината, а друга част - през есента на 2015 г.", каза наскоро Горанов.

По-евтините горива съживявали ръста на икономиката, пресмята в. „24 часа”

Спадът в цените на петрола и горивата ще има осезаем положителен ефект за ръста на икономиката и за платежния баланс на България. Това прогнозира главният икономист на УниКредит Булбанк Кристофор Павлов. При всеки ценови спад се наблюдава трансфер на богатство от страните производители към страните консуматори на петрол, мотивира се анализаторът. Очакванията са намаляването на цените, започнало от 2014 г., да се задържи и през 2015 г.

До месец БДЖ с нов оздравителен план, обещава в. „Труд”

До средата на февруари ръководството на БДЖ ще изготви нов оздравителен план, който ще бъде представен на всички институции и политически партии. Това съобщи по БНТ вчера изпълнителният директор на „БДЖ Холдинг“ Владимир Владимиров.

Според плана задълженията на БДЖ - около 565 млн. лв. в момента, могат да бъдат разсрочени за около 7-8 години.

Плевнелиев остана в изолация за армията, пише в. „Дума”

Росен Плевнелиев се оказа в изолация по въпроса дали армията да подпомогне МВР при охраната на границата, след като и вицепрезидентът Маргарита Попова подкрепи идеята.

"Няма нищо страшно армията да предостави помощ, логистика на МВР, за да можем заедно всички да предотвратим нелегалните миграционни потоци", заяви вчера Попова. Според нея подобен ход би бил полезен и за Турция.

На 5 януари на заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Веселин Вучков и военният Николай Ненчев подкрепиха възможността армията да съдейства при опазването на границата. Дни по-късно върховният главнокомандващ Плевнелиев заяви, че това ще наруши българските закони и ще предизвика международен скандал. 

Започва битката за студенти, отбелязва в. „Монитор”

Въпреки че началото на следващата учебна година в университетите е далеч, „борбата” за студенти вече започва. Големите вузове обявиха датите си за приемни изпити и зрелостниците могат да планират изпитния си маратон.

Около 58 000 дванадесетокласници се очаква да завършат средно образование тази година. Обикновено университетите отпускат около 70 000 места.

БСП предизборно се опитва да поправи собствен кух закон, коментира в. „Сега”

БСП е на път да сътвори прокарване на закон без аналог досега в парламента. Социалистите ще променят собствения си закон за облагане на физическите лица, който гласуваха заедно с ДПС в миналия мандат, и ще се възползват от възможността да внесат тълкувателен закон, действащ със задна дата.

Той ще даде възможност на над 200 хил. бедни българи да получат обратно авансово удържания им данък върху доходите. В момента достъпът на тези хора до облекчението е блокиран, защото извън минималната заплата те са получавали извънтрудови доходи като семейните помощи за деца, други социални помощи, незначителни лихви по дебитните карти.

Трудностите пред българския износ продължават, тревожи се в. „Капитал дейли”

Износът на България през 2014 г. най-вероятно няма да достигне нивата си от предходната година. Предварителните данни на НСИ за периода януари - ноември показват изоставане от 1.6% на годишна база, като общата стойност на експорта до единайсетия месец на миналата година е под 40 млрд. лв.

Най-фрапиращ е спадът на износа в посока държавите извън Европейския съюз (ЕС) – 7.1% спрямо година по-рано, но спад от 0.5% има и в посока държавите членки. Болшинството икономисти вече предупредиха, че ситуацията няма да е по-различна през тази година, и охладиха надеждите, че износът може да е мотор на икономиката, както беше преди няколко години.

Кърджали е на опашката по използване на интернет, анализира в. „Преса”

Това показва изследване на НСИ за използване на информационно-комуникационните технологии от домакинствата и лицата. Данните показват, че през 2014 г. едва 39,9% от домакинствата в областта притежават достъп до интернет в домовете си. Това е значително изоставане от тенденцията за цялата страна, както и за Южен централен район, където този дял е равен съответно на 56,7% и 54,2%, коментира Мария Желева от териториалното звено на НСИ в Кърджали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясен

    3 1 Отговор
    Ми и той е на работа човека...само дето ще работи 10 години и после е цар....изкарва си по 400 кинта на ден докато си тренира и еи го...ще минат 10 години....
  • 2 Ясен

    0 0 Отговор
    Даже ще иска още ако можеше....
  • 3 кмета

    0 3 Отговор
    скрити са в гората и като излезе парите ще ги няма
  • 4 running wild

    3 0 Отговор
    Пълно безумие е да потрошиш 12-13 от най-хубавите си години, от живота по такъв начин! Пари...
  • 5 Венцо

    2 0 Отговор
    Безумие е да не направиш нещо дръзко в живота си, за което си мечтал, само защото са те учили че е нередно и че системата ще те преследва и накаже!
  • 6 onq s konq

    0 1 Отговор
    Чул нещо Милионера,ма не го е раэбрал.А то е че е хубаво да крадеш,но беэ да те хванат!А примери эатова-повече от эвеэдите на небето.Бе охранителна му работа...:)
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    човекът е откраднал 1 500 000 лв и е осъден на 12 години т.е. 144 месеца затвор... стои си мирно и кротко в затвора, спи на топло и го хранят и изкарва по над 10 000 лв на месец - кой от нас може да се похвали с това? :) а ако го пуснат и предсрочно за добро поведение, сметката става още по-сладка

    Коментиран от #8

  • 8 anonymous

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Нали не мислиш, че ще го оставят така? Ще си излежи присъдата, и ще излезе от затвора, ще го изчакат да почне да харчи от парите и ще го свитнат в манерката с два патрона и дотам.

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "anonymous":

    ще си излежи присъдата, ще излезе от затвора, ще си хване първия самолет за мексико/швйцария/япония и ще си живее като цар до края на живота си
  • 10 дфдф

    0 0 Отговор
    много голяма присъда са му изпраскали
  • 11 Милионера

    0 0 Отговор
    Браво Жоре, и на мен ми минават такива мисли да направя удара на живота си и после аиде в Пуерто Рико и пей сърце, на средни години да плюща младите с шоколадов цвят месни девойки, БРАВО ЖОРЕ ЦАР СИ!
  • 12 dhcp

    1 1 Отговор
    Само докато дойде време да излиза от затвора да не сменят парите и да се окаже, че неговите не са в обръщение и да трябва да оди до БНБ
  • 13 хю8л

    0 2 Отговор
    Да си запиша напомняне 2025 година януари...
  • 14 Хрисофор Карамфилов

    0 1 Отговор
    Според мен,вече е мъртъв, само че още не го знае,тези от които е откраднал,ще изчакат да мине време,да се позабрави за него,ще пробват да им каже къде са парите,а може вече и да им е казал,за да излезе от там жив.
  • 15 сашо

    3 0 Отговор
    Цветан Василев отктрадна 4 милиарда и няма да лежи и ден!

    Коментиран от #16

  • 16 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "сашо":

    taka e za kokoshka niama proshka
  • 17 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Свободата е безценна
  • 18 taka e brat

    0 0 Отговор
    parite sa v nekoq gora do nekoe darvo
  • 19 dilara

    0 0 Отговор
    Човека е бил в Аганистан ,дали не му е минала някаква мисъл,че не е бил справедливо платен и затова с тези пари да си е компенсирал заплатата ,за времето прекарано в ада и затова да е постъпил така?В наше време всички ходили на война може би имат некакво особенно поведение,нищо че са отивали "доброволно" тези кавички нямаше да ги сложа,ако не бях чел една от речите на Чомски изнесена пред студентите в СДУ при посещени в България.
  • 20 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ЗА МЕНЕ Е ГЛУПАК
    ЩЕ ЛЕЖА В ЗАТВОРА ОТ 33Г ДО 45Г ХА ХА ХА
    НЯМА КОЙ ДА ТИ ГИ ВЪРНИ ТЕЗИ ГОДИНИ И МИЛИАРДИ ДА ДАДЕШ ЕДИН ДЕН НЕ МОЖЕШ ДА ВЪРНЕШ НАЗАД
    НАЙ ХУБАВИТЕ СА
    АКО СИ НАВЪН ПАК МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ПАРИ
    ПАРИ СЕ ПРАВЯТ
    А ТОЙ ЩЕ ГИ ДАВА ДА СИ ОПРАВИ РАЗВАЛЕНОТО ЗДРАВЕ
    А СЛЕД 10Г КОЙ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ Е
    МЪЛЧАЛ МЪЛЧАЛ ЛИ Я ДА ГО ЗАВЕДАТ 4 МА НА АЛАДЖА МАНАСТИР В ГОРАТА ДА ВИДИМ ЩЕ МЪЛЧИ ЛИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове