Last news in Fakti

13 Март, 2015 08:00 13 772 1

Получаваме половин заплата, ако сме затрупани от преспи

  • печата

Преглед на печата

Получаваме половин заплата, ако сме затрупани от преспи - 1
Снимка: БТА

Свалят със закон държавните гардове на Станишев и Доган, пише в. „24 часа“

Бившите политици вече няма да имат право на охрана от НСО дори и при заплаха за живота им. Това предвижда проект на закон за Националната служба за охрана, внесен от депутати от ГЕРБ и АБВ. Право на гардове при заплаха за живота ще имат само бившите премиери, президенти, шефове на НС и главни прокурори, но до 4 г. след края на мандата им. Това означава, че след приемането на закона ще падне охраната на председателя на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев и на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, обясни пред в. “24 часа” депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Те са с охрана, защото има сигнали за заплаха срещу живота им. През 2013 г. срещу Доган бе извършен опит за атентат с газов пистолет въпреки охраната. Станишев е с охрана, защото е получавал заплахи след премиерския си мандат.

Получаваме половин заплата, ако сме затрупани от преспи, изчислява в. „Новинар“

Ако мартенската зима ни е сгащила натясно и не можем да прескочим огромните преспи пред дома си, за да стигнем до работа, то трябва да знаем, че ще получим половин заплата за времето, в което не сме били на работното си място, припомнят от Главната инспекция по труда. „Работниците, които не са успели да стигнат до работните си места, имат право на обезщетение в размер на 50 на сто от брутното трудово възнаграждение за времето, през което са били възпрепятствани да работят, но не по-малко от 75 на сто от минималната работна заплата за страната”, гласи законът. Ситуацията обаче е малко по-различна, ако не сме на работа, защото помагаме на хора в беда. Ако сме помагали в бедстващ район, ще получим от работодателя си пълна заплата, все едно не сме отсъствали.

Кой гради империя – Путин или НАТО, разсъждава в. „Труд“

Каква всъщност е целта на НАТО? Защо изобщо тази организация още съществува? Няма очевидна причина да се прилага двуполюсната система в постсъветска Европа. Дори и да искаше да възвърне загубената си империя (убеждение, неподкрепено от сериозни доказателства), Русия е твърде слаба и бедна, за да успее. Така че защо да не бъде поканена да се присъедини към големите съюзи на Запада? Уви, това е очевидно за всички, но никога не се казва на глас - тя не може да се присъедини нито към НАТО, нито към ЕС, защото ще ги дебалансира заради своите размери. Има много възможни начини да се подходи към този проблем. Един от тях е зрялото приемане на лимита на човешката сила, съчетано със съобразяване с отражението, което оставят върху Русия претърпените от нея инвазии...

Прибират си Славейкови, ако ги преместят, предупреждава в. „Монитор“

Бронзовата композиция на баща и син Славейкови на едноименния столичен площад ще бъде прибрана от авторите си, ако бъде преместена при бъдещия ремонт там. За това алармира вчера арх. Станислав Константинов, който е част от творческия колектив, ремонтирал площада през 1998 г. Преместването на пейката „Славейкови” на по-централно място е залегнало в детайлния проект на архитектите от ателие А.Д.А., които спечелиха конкурса за зона 2 в центъра - около улиците „Граф Игнатиев”, „Св. Седмочисленици”, „Шишман” и „Солунска”. Проектантите предлагат чешма да смени фонтана убиец на пл. „Славейков”. Как арх. Иво Панталеев може да си позволи, без да попита дали може, да премести фонтана, да вземе решение, по един талибански начин да го унищожи, пита се арх. Константинов.

Спрягат за ДАНС шеф от Интерпол, твърди в. „Стандарт“

Димитър Георгиев е фаворит за председател на ДАНС, научи "Стандарт". Името на наследника на Владимир Писанчев трябва да стане ясно следващата сряда по време на заседанието на правителството. Георгиев е бивш зам. вътрешен министър в предишния кабинет на Бойко Борисов. Започва службата си в контраразузнаването още през 1992 г. Има няколко успешни операции в борбата с организираната престъпност. С Борисов заедно са карали курс в Съединените щати. После Георгиев оглавява българското бюро на Интерпол. Сега е помощник на вицепремиера Меглена Кунева по въпросите за Шенген. Ползва се с доверието на западните партньори и на премиера. ГЕРБ и реформаторите все още не могат да се разберат за структурата на двете разузнавателни служби - "Военна информация" и НРС.

Пак тайно готвят удари в БАН, разкрива в. „Дума“

Да се разтури Общото събрание на БАН и вместо от него академията да се управлява от двукамарна структура с участието на академици и член-кореспонденти. Такъв проект за промени в закона за БАН, подготвен тайно от институтите, е бил внесен от председателя на академията акад. Стефан Воденичаров в настоятелството и то го било одобрило. Присъствали са министрите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. Промените били представени като идея на министър Тодор Танев. Председателят на ОС проф. Никола Малиновски не е бил уведомен за заседанието на настоятелството, макар че е негов зам.-председател. Мълвата за случилото се вдигна на крак учените и цели институти, които от два дни си разменят протестни имейли и настояват за спешно свикване на Общото събрание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    дайте МИ датата само ...............
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове