27 Април, 2015 07:59 3 911 8

Объркали адвокатски хонорар с рушвет за Ченалова

  • ченалова-
  • адвокатски хонорар-
  • рушвет
Объркали адвокатски хонорар с рушвет за Ченалова - 1
Снимка: БТА

Подкупът, който уж съдия Румяна Ченалова взела, за да реши дело за 12 млн. лева в полза на фирмата "Обединени енергийни търговци", всъщност е хонорарът на адвоката по делото. Това разкриват пред вестник "Стандарт" източници, близки до дружеството. Става дума обаче не за 690 000 лв., а за 390 000 лв. Това е минималната ставка на адвокатското възнаграждение върху материалния интерес от близо 12 млн. лв., колкото е искът по делото. Парите трябвало да бъдат преведени към адвокат Димитър Данаилов.

Версията за рушвета идва от твърдение на свидетеля по делото срещу Ченалова Димитър Попов. Според показанията му общо 690 хил. лв. е трябвало да бъдат преведени в сметката на брата на съдийката Станимир Ченалов, за да бъде решено делото в полза на "ОЕТ". На практика обаче сметката е открита на името на Димитър Данаилов, а счетоводителка с малко име Светлана му превела част от парите - 100 хил. лв. Адвокатът Данаилов обаче се обърнал към шефа на ОЕТ Ангел Божилов с питане защо не получава цялата сума. След негово нареждане, по думите на свидетеля Попов, адвокатът уж бил получил и остатъка до 690 хил. лв.

500 бона трябвало да вземе Ченалова, а другите били за посредниците, твърди Попов пред прокуратурата.
"Версията издиша и това е проверимо по документи. От тях е очевидно, че сумата е 390 000 лв., но това е само хонорар за адвоката, а рушвет няма", твърдят близки до "ОЕТ".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ноу комент

    1 0 Отговор
    Ха ха ха То беше ясно, че няма да я осъдят!!!!
    Няма да осъдят никой бандит, защото бандитите всъщност работят и плащат по голямата част от подкупите на "държавата", т.е на високопоставени служители от управлението на държавата, всички са в кюпа и са навързани, като свински черва.
    Няма надежда за България, мафията е превзела всичко.

    Коментиран от #2

  • 2 Факира

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ноу комент":

    Надеждата на Б-Я е че мафията не е организирана а всеки действа по единично. Българина е анархичен и не може да работи колективно. От друга страна за българина не е толкова важно неговият интерес а този на другият да се провали поради което винаги има доносници. И на 3-то място е че е вече все повече хора имат гражданска позиция и сами сигнализират за злоупотреби. :-))))))
  • 3 ноу комент

    1 0 Отговор
    Как да не е организирана мафията? Мафията си има цяла държава! А всяка една държава си има организация. Всички тези корумпирани магистрати работят и плащат на хора на най високо ниво на управление!
    Няма как въпросната съдийка да си прави далаверите толкова години без да има чадър!
    Те цяла банка обраха пред очите ви, а ние чакаме правосъдие заради подкупи........., смешно е!
    Ако не беше се разсмърдял френският посланик нямаше да я докоснат въобще.
    Сега разиграват поредния театър пак заради общественото мнение и заради посланика.
    Ще си пооиграят малко и като се позабрави случая ще я оставят на мира. Най вероятно ще и се наложи да почне работа на по ниско ниво в системата, може би ще я пратят в провинцията.
  • 4 патриот от Варна

    1 0 Отговор
    Ние българите много обичаме да коментираме мафията у дома на улицата и в кафенето но ако трябва да се борим с нея всеки се скатава. Тази мафия/ симбиоза от политици мутри, съдии, прокурори, полиция, и кметове/ доброволно няма да се предаде, трябва да им се счупят главите. Ама будните хора бягат навън а тук за съжаление остават само малодушни хорица, които само шепнешком и по форумите дискутират проблема... А с мафията трябва да се води война...., кой тези мишоци, който стоят денонощно във Facebook ще я поведе!!! Революция трябва приятели, с лозунги и стачки вече не става......
  • 5 а така

    1 0 Отговор
    докато масово хората работят робски за по 1000лв на месец такива корумпирани съдии и адвокати си играят комбина и прибират хонорари от по 500 000 лв.

    Коментиран от #6

  • 6 Сасаса

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "а така":

    Къде ги видя тия 1000 лева на месец? Хората работят за по 300-500лв. 1000 лева на месец, можеш да вземеш само ако си висшист или имаш връзки за да те оправят в някое предприятие с такава заплата. Друг е въпроса, че тая е взела подкуп. Представете си за колко глупави ни смятат, че да ни лъжат така. Мисля си, че тия от парламента ни имат за мотики. Ако ни имаха за животни, нямаше да правят така. Всички знаем, че едно животно колкото му натякваш (биеш) за да не върши нещо, то спира. Нас ни мачкат и ни тъпчат, но ние сме смели и си мълчим.
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    И какво общо има съдийка с хонорар на адвокат? Тя да не му е адвокат? И за кого ще отсъди след като се е загрижила толкова за адвоката?
  • 8 гневния

    1 0 Отговор
    Затова им е нужна т.н. "демокрация" на мафиотите. за да си разиграват коня. На бас, че съдийката ще бъде "изпрана" и върната в системата (разбирай мафиотския картел наречен България) тихомълком
    .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове