16 Юни, 2015 17:38 1 743 1

Плевнелиев стиска заплатата си на влог, милионите на Бареков растат

  • плевнелиев-
  • стиска-
  • заплатата-
  • влог-
  • милионите-
  • бареков-
  • растат

Президентът Росен Плевнелиев пести заплатата си на влог, милионите на депутатът Николай Бареков растат, сочат данните на Сметната палата, която публикува ежегодните декларации на заемащите висши държавни длъжности.

Държавният глава е декларирал банкови влогове в размер на 5133 евро, а като произход на средствата е посочил заплатата си. Плевнелиев е декларирал и 2600 евро на името на съпругата си Юлиана Плевнелиева. Според декларираното произхода на тези средства е от инвестиция във взаимен фонд. Държавният глава е декларирал като депозит и повече от 18 000 лева. Като произход на средствата е посочил увеличение на стойност на ценни книжа. Декларирал е и 6000 лева дивиденти.

Премиерът Бойко Борисов е подал уведомление, че за последната година няма промяна в имотното му състояние, същото е направил и депутатът Делян Пеевски от ДПС .

От декларацията на председателя на парламента Цецка Цачева се вижда, че тя има влог за 30 000 лв. от заплати, продажба на имоти и наеми. Има и остатък от финансов лизинг за малко под 3000 лв.

Управителят на БНБ Иван Искров пък притежава депозит повече от 50 000 лева. Спестяванията на съпругата му Гинка са за близо 12 000 лева, като и двамата са декларирали, че ги имат от лихви и трудови правоотношения.

Министърът на културата Вежди Рашидов, който обяви, че е имал милиони на влог в КТБ, сега е декларирал само около 100 000 лева доходи.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е декларирала като депозити 7100 евро с произход на средствата - спестявания от заплата от предходни години.

Външният министър Даниел Митов е посочил в декларацията си като банкови влогове близо 140 000 лева. Като произход на средствата е посочил заплатата си.

Министърът на правосъдието Христо Иванов е декларирал 5500 лева, а като произход на средствата е посочил заплатата си. На името на съпругата му Йорданка Иванова са декларирани като депозити повече от 275 000 лева и като произход на средствата е посочена също заплата.

Евродепутатът и лидер на Движение "България без цензура" Николай Бареков и съпругата му Мария Календерска имат солидни доходи. Това показва информацията от техните имотни декларации, подадени в Сметната палата. Той е декларирал налични 50 000 лв., около 35 000 лв. във влогове, както и данъчна основа от 3 938 435 лв. за доходи от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност.
На името на Календерска има вземане от заем, даден на неизвестно лице, за 1 279 000 лв.

Бареков има още три договора за разпореждания с вземания - 272 214 лв. от "Ковър Груп", малко над 1 млн. лв. от "Инвестиция БГ" ЕАД и 105 667 от Imperia GmbH, както и да получава над 20 000 лв. от Европейския парламент за командировки.

Задълженията на евродепутата са за над 120 000 лв, 50 000 от които е за сделки с акции и същата сума за префактурирани разходи.

Бареков си е купил 500 акции от "Ноу Фрейм Медия България" ЕАД и в същото време е продал 499 акции от "Би Медия Груп" АД за 50 000 лв.
С пари от заплата Бареков е купил урегулиран поземлен имот в София от 880 кв.м. през 2008 г. Той притежава половината от него и е платил 27 808 лв. Има и части от къща с двор в Пловдив. От декларацията става ясно още, че е продал една втора от апартамент и паркомясто в София за 9900 лв.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев има едва около 57 000 лв. от заплати и спестявания, докато съпругата му Моника Станишева държи спестявания за около 30 000 лв., както и дивиденти за 60 000 лв. Тя има да получава пари от предоставен заем на "Компас комюникейшънс - София" в размер на 464 400 лв. и на друг заем на Актив груп ЕООД от 302 000 лв.

Депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов е посочил, че няма почти нищо за деклариране, нито промяна от предходния период. Той само е обявил данъчна основа за доходи от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност за 59 516 лв.

Имотната декларация на Волен Сидеров показва, че е беден. През тази година той е декларирал само 3680 лв. от заплата.

Състоянието на лидера на БСП Михаил Миков и семейството му е около 60 000 лв. Това са пари във влогове, два от които на непълнолетните му син и дъщеря - от по 10 800 лв. от дарение. Миков има акции в 12 предприятия, които е купувал с пари от своята заплата.

Лидерът на ДПС Лютви Местан има 10 000 лв. от спестявания и във влогове за около 65 000 лв., които са и на съпругата му. Той не е декларирал промяна в имотното си състояние.

Валери Симеонов има налични 80 000 лв. в брой от заплата и още 12 590 лв. на влог. Председателят на ПФ е декларирал и данъчна основа от 237 226 лв. от други трудови правоотношения.

От своя страна лидерът на ДСБ Радан Кънев е декларирал само доходи от друга стопанска дейност за 40 000 лв.

Депутатът от ДПС Петър Чобанов притежава апартамент с гараж за 201 450 лв. Той се намира в София и е взет с банкови влогове и заем. Той има и потребителски кредит за 55 500 лв.

Сред другите богати депутати се нарежда и собственикът на печатница "Демакс" Петър Кънев от левицата, който заедно със съпругата си имат влогове за 1 100 000 лв.

Заможен остава и Красимир Велчев от ГЕРБ, които има на влог близо 1.5 млн. лв. от продадени имоти и дялове през 2010 г., както и вземания по предоставен заем от малко над милион.

Депутатът от "Атака" и адвокат Явор Нотев също не е сред бедните - има влогове от около 280 000 лв. от заплати и хонорари.

Депутатът, напуснал Николай Бареков - Росен Петров, декларира влогове за малко над 100 000 лв., които са от "друга стопанска дейност".

Като цяло повечето от депутатите са декларирали, че имотното им състояние през миналата година не се е променило особено много. Много от тях имат кредити, а други притежават на влог по десетки хиляди лева на влог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Стават смешни с тези статии. По добре да не пишат за доходи, защото всичко е ЛЪЖА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове