Last news in Fakti

27 Юни, 2015 16:29 9 222 22

Анти гей парад „Бъди нормален!“ в София

  • анти-
  • гей-
  • парад-
  • бъди нормален-
  • софия

Протестиращите се събраха край катедралата Александър Невски

Анти гей парад „Бъди нормален!“ в София - 1
Снимки: БТА

Шествие под наслов "Бъди нормален!", което е против гей парада се проведе тази сутрин в центъра на София.

Протестиращите се събраха край катедралата "Александър Невски" и минаха по улиците "Оборище", "Раковски" и "Патриарх Евтимий". Те изразиха несъгласието си с провеждането на “София прайд” 2015, който ще се проведе тази вечер в 18 часа.



Шествието на осмия гей парад "София прайд" ще мине през булевардите „Цар Освободител”, „Васил Левски”, „Дондуков” и ще стигне до пл. „Независимост”. Той трябва да приключи точно в 19 ч.. Тазгодишното му издание е фокусирано върху дискриминацията спрямо хората с нетрадиционна сексуална ориентация в образователните институции.

Организаторите му смятат, че е редно по тези въпроси да се говори и в училище. Целта да бъде преодоляна скритата хомофобия, която те смятат, че съществува в страната ни. Гей парада, е подкрепен от посланиците на 18 държави у нас.

Протестиращите на анти гей парада носеха транспаранти "Да спасим децата от разврата!", "Аз не съм толерантен. Аз съм нормален" и "Ах, Европо! Блуднице вавилонска! Мръснице содомска!". Те поискаха и оставката на Фандъкова, която не е забранила “София прайд“. Сред плакатите имаше и такива с послания “Бъди нормален!!! Спри педерастията в България!!!“ и скандирания "Не искаме парад в моя роден град".

Участниците в протеста запалиха демонстративно знамето на ЕС.

Свещеници се обявиха против гей парад и исканията на организаторите му. Според тях се оказва агресивен натиск, наложен от чужди на България интереси, който засяга българското образование и това застрашава децата.

Факти.бг припомня, че до кмета на София Йорданка Фандъкова са изпратени 4 декларации против провеждането на гей парада. Едната е от български интелектуалци, учени и издатели, две - от група граждани и една от „БГ Патриот”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей

    4 5 Отговор
    Стига вече с тези негативни коментари! По какъв начин влиза в работата на когото и да било какво правят давама напълно осъзнати индивида по собствена воля? Това е право на личен живот- ако искам си лягам с мъж, ако искам с жена. Право на личен избор. Какъв този нездрав интерес към чуждите чаршафи и чуждия живот. Легализацията на гей брака просто признава юридически една любов, която я е имало от както свят светува. Гей брака нито ще увеличи нито намали броя на гей мъжете- просто ще им предостави някои права, които се полагат хетеросексуалните двойки. А това по никакъв начин не засягат хората, които не са гей. Защо ако един мъж обича друг мъж и прави осъзнатия избор да изживее живота си с него, юридически да не му се води никакъв? Да няма право да посети партньора си в блоница, да няма право да ползва неговите осигурителни вноски, да няма право да го наследи? Защо? Кому би попречило това? И изобщо недейте да правите асоциации със зоофилия, педофилия, некрофилия и не знам още какви си сексуални девиации, защото първо хомосексуалността НЕ е заболяване и втора този паралел е несъстоятелен, защото при хомосексуалната връзка двама напълно осъзнати индивида по собствено желание вземат участие в сексуален акт.

    Коментиран от #3

  • 2 Барак

    6 6 Отговор
    Най-накрая нормалните хора скочиха срещу гей парада. Това е нещо ненормално, а педерастите парадират с това, че са такива. И на всичкото отгоре посланиците на 18 държави в които ако си гей те издигат в култ се обявиха за гей парада. Дано не въведат гей браковете и в България. Дали американския посланик и другите 17 посланици ще са на парада? Знаете ли, че в 7 държави по света още има смъртни наказания за гейовете- например в Саудитска Арабия и Нигерия.
  • 3 гейовете си остават гейове

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гей":

    Не става въпрос за това- ТЕ НА ПРАКТИКА РЕКЛАМИРАТ ДА СИ ГЕЙ ВЕ ЩЕ ХОДИШ ЛИ НА ГЕЙ ПАРАДА?

    Коментиран от #6

  • 4 Анонимен

    4 2 Отговор
    Аз не съм гей,затова няма да отида на този парад !
  • 5 Обама

    5 4 Отговор
    В банановите републики, които цитираш продажбата на малолетни момичета за робини също е легално, заедно с обрязване на женските гениталии и изнасилването. Много интересен паралел правиш. Нигерия- една бедна страна пълна с негри, които живеят в колиби от тор и пият вода от езеро, в което си перат дрехите и мият чиниите. И Саудитска Арабия, която щеше да е същата жалка картинка, ако нямаше нефт. Изобщо страни образец за висока култура, просперитет и икономически подем, които са дали толкова много на света! Много личности, оставили след в световната история и дали уклон на научния и културен прогрес в света произхождат именно от Нигерия и Саудитска Арабия. Браво. А гей браквете рано или късно ще станат факт в целия ЕС.
  • 6 Гей

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "гейовете си остават гейове":

    Гей прайдът цели да каже "Да, ние сме тук, да ние сме част от това общество", не да рекламира или пропагандира. И също така се празнува легализацията на правото на един индивид да обича друг индивид, без значение от полът. До тук. Реклама, пропаганда просто няма. Гейовере също като теб си плащат данъците, но за разлика от тяб нямат правото да озаконят любовта си. Освен това тазгодишния парад е срещу тормоза на малките гейчета в училище, което подкрепям- преди няколко години и мен ме тормозеха в училище защото съм гей. Това е световен проблем , на който трябва да се обърне внимание- образованието е задължително за всички граждани на България до 8 клас. Ако те тормозят в училище по една или друга причина реално означава, че си задължен да ходиш на ежедневен тормоз. Освен това всеки трябва да има право да се развива и образова- ако те тормозят ежеднвено в училище, особено в проблемните тийнеджъркси години, това може да те подтикне към алкохол, наркотици и дори самоубийство. Стига с тази злоба вече. Това, че съм гей не ме дефинира като човек. Има толкова гениални гей мъже, които са допринесли ужасно много за световната култура. За всички има място под слънцето, щом не пречат на другите. Стига сте мразели!
  • 7 Garrincha

    5 3 Отговор
    Така или иначе, поради невъжможността си да се възпроизвеждат без лекарска намеса, хомосексуалистите би трябвало да изчезнат рано или късно ! Природата си знае работата, колкото и някои да се опитват да изкарат всичко това нормално !
  • 8 Negei

    3 4 Отговор
    До Господин/Госпожа Гей и всички Дискриминирани,

    интересно мнение. НЕ съм съгласен, че хомосексуалистите трябва да бъдат тормозени, а да им се обясни, че да обичаш някого не значи, че трябва да правите секс. И ако все пак не можете да разберете, че да си Гей не е нормално, правете си работата без да я демонстрирате. Хората в България си имат достатъчно проблеми. Нарастващия брой гейове & CO. може да доведе само до допълнително объркване на обърканата Младеж.
    Путин, чиито не припознавам напълно, казва нещо доста мъдро, което би трябвало да разберат всички Гейове, малцинства и други "различни": В Русия живеят малцинства; Русия няма нужда от тях, ако някои от тях иска различни закони и привилегии, може да отиде някъде където се предлагат (привилегии), но в Русия няма да ги получи независимо колко силно крещи ДИСКРИМИНАЦИЯ!

  • 9 Гей

    4 2 Отговор
    Какво ревете и съскате гнусни думи напоени с жлъч и омраза. Все едно гейовете не са навсякъде около вас. Все едно Юксел Кадриев не ви чете новините вечер, все едно Станишев не ви беше премиер, все едно не слушате Азис, Галин, Миро, все едно не гледате спектаклите на Мириус Куркински и Карамазов и Вергов в тях, все едно любника на Стенишев не беше на висока държавна позиция, все едно няма депутати гейове, все едно не четете разните електронни медии в които пишат репортери гейове, все едно не ядете храна, дето я е готвил готвач гей или е донесъл сервитьор гей, все едно не ходите на фризьор и не си купувате дрехи или техника от гей продавач в мола. Чак ми става смешно- пълно е с гейове, просто вие не можете да ги различите в обществото, защото те са точно като вас.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хетеро

    3 3 Отговор
    Да те са точно като нас , но никой от нас не е отишъл да се пъчи че е хетеросексуален и да обяснява в училищата колко е хбаво да имаш две майки или двама бащи, защото за щастие децата все още се правят от мъжки и женски родител.............................

    Коментиран от #13

  • 12 Гейзер

    1 4 Отговор
    Да, във всеки един от вас спи по един задремал п....ст. Знаем я тази лъжа. А във всеки един спи депресар, объркан от живота и целите, които той му е поставял. Пълни неудачници, без перспектива за себе си и нещо, което да рекламират на подрастващите. Но си имат парад, понеже така иска "Западният свят".
  • 13 Гей

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хетеро":

    А ти сигурно се притесняваш да държиш приятелката/жена си за ръка на публични места? Не си позволяваш да я прегърнеш, да я целунеш? Защото това е абсолютен манифест и "пъчене" на хетеросексуалността! Или може би се притесняваш се на работното си място да кажеш "Ние с жена ми..." или "Жена ми еди какво си...".
    А за коментара от Гейзер- това е чиста проекция- като пример от учебник по психология, драги- недей да пренасяш собствените си неудачи, проблеми и несгоди върху другите с цел да ги принизиш.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 G A Y

    4 2 Отговор
    Не мога да не забележа простоватите, грозни, очукани от живота физиономии на елементите, взели участие в анти гей шествието. Шепа дрипливи маргинали- още на първата снимка ясно се вижда мъж, който употребява алкохол, а по- встрани мъж, който отправя хитлеристки поздрав. До него невзрачна дама с нелицеприятно телосложение- отличен пример за подрастващите. На втората снимка дама с наднормено тегло, несресана коса, с вид на не измита. Носи гуменки за вероятно 2 лв, развлачени евтини дрехи, а шарена блуза от евтина материя се е разляла като завеса в безуспешен опит да покрие шкембето й. Мъжът й и той с вид на безработен пияница също с наднормено тегло. Вляво- още една дама- този път млада и тя очевидно е любителка на сладкарските изделия и сланината. Отличен пример за младите- яжте, не си миите косата и се обличайте така, все едно у вас не разполагате в огледало.
    Последната снимка е най- показателна за натюрела и същността на участниците в това жалко шествие- възрастна дама, приличаща на закоравяла пушачка и неполагаща елементарни грижи за външния си вид се е загърнала с шарена, верояно евтина, блуза, която силно контрастира с вида й на канализационна мишка. Примренила е поглед, а по сбръчканото й лице ясно се чете, че животът й е бил изтощителен. Струва ми се и тя се е подкрепила с алкохол преди шествието- има вид на пияна колхолзница. Размахва някаква оръфана, като самата нея, библия. Отчето ми навява асоцияции с Распутин. Присъствието му ми е странно- уж трябва да проповядва мир, любов, разбирателство между чедата Божии- какво прави на шествие на омразата, което дори в самото си наименование има негативната дума "АНТИ"? До него- сбръчкан мъж- озъбено свирепо куче. А до него- още един мъж с цигара в уста- пореден позитивен пример за младите. Грозна картинка, навяваща ми асоциации с Болшевишката революция и пролетариите. Но все пак не мога да не отбележа, че както често се случва в литературата и тук уродливия външен вид на хорицата, взели участие в анти-гей шествието е в унисон с тяхната душевна уродливост и неспособността да различат правото на индивидите да заявяват себе си, от натрапване и манифест.

    Коментиран от #17

  • 16 Гей е едно жалко педерасче

    1 2 Отговор
    Преди няколко години в един вестник четох, не знам по каква причина, че в Русия гей парадите се забраняват от март 2012 до май 2112. И да гейовете заслужават да са ,,дискриминирани", с "нарушени права" и не знам още какво, защото са НЕНОРМАЛНИ. Все още хората мразят гейовете защото са ненормални и се гордеят, че са гейове. Не знам след 50-60 години може да вземе да се смята за нормално да си гей поради активното непризнато рекламиране от разни еврогейски организациики.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гей

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гей е едно жалко педерасче":

    Единственото жалко тук, е че хора като теб, които не са в състояние да приемат, че има хора с различно от тяхното верою, а също така не могат да защитят своята позиция, колкото и обречена да е тя, с нормални аргументи, нормални доводи и издържана откъм същност теза, имат достъп на интернет. Жалкото е, че се налага да прибягваш до обиди и псувни, което очевидно е резултат от твоето безсилие и неспособност за аргументирана изява в интернет. А след като гей сексът не води до репродукция, кажи ми ти секс само за да имаш деца ли правиш? Това би обяснило много неща...

    Коментиран от #19

  • 19 АНАЛогов ГЕЙ3ер

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гей":

    И ти ли си дете от еднополов брак?
  • 20 сссс

    0 2 Отговор
    айде сега центаджиите ще се ядосат че няма демокрация в бг и няма да могат да се женят мъж с мъж хахахаха
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Да се махате тука педали смонитани

    0 1 Отговор
    Мъшеи Такива
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове