Last news in Fakti

20 Септември, 2011 16:22 955 1

Проверяват „Алма тур“ за нечестна търговия

  • алма тур-
  • комисия за защита на потребителите
Проверяват „Алма тур“ за нечестна търговия - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Комисията за защита на потребителите Александър Масларски заяви, че бъде забранено на "Алма тур БГ" да предлага туристически услуги, докато не се изчистят финансовите й проблеми, стана ясно на извънредна пресконференция в МИЕТ. Той е на мнение, че е недопустимо компания да продава туристически пакети при затруднено финансово състояние.

Комисията ще заседава спешно днес, самосезирайки се за нелоялна търговска дейност на "Алма Тур".

От снощи в МИЕТ е формирана работна група с представители на туристическия бранш. Нужно е туристите, пратени от компанията в чужбина, да бъдат прибрани у дома.

Същото обявиха по-рано днес от туроператора. В писмо на „Алма тур“ до медиите се казва, че временно се прекратяват туристическите пътувания. „Алма тур БГ” прави всичко възможно, за да осъществи докрай започналите вече и провеждащите се в момента пътувания на своите туристи, допълват от туроператора. В писмото не се споменава нищо за изтеклата по-рано днес информация, че дружеството е подало документи за несъстоятелност.

Клиентите, които имат предварителни резервации, не трябва да пътуват, а парите им ще бъдат възстановени, стана ясно още на пресконференцията. „България Ер“ ще извози туристите от Крит и Анталия. В събота ще у нас ще се завърнат 183 туристи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ленивец

    0 0 Отговор
    тази сутрин все още можеха да се правят резервации в сайта на Алма Тур, хубаво, че сега сайта им вече не работи.