Last news in Fakti

24 Септември, 2011 13:38 1 792 0

Напрежението в Катуница нараства

  • катуница-
  • цар киро-
  • бунт

Напрежението в пловдивското село Катуница отново нарасна през последните минути. Преди обед започна срещата на директора на ОДМВР старши комисар Тодор Чонов с представители на жители на Катуница, които настояват ромите от селото да бъдат изселени, съобщи БНР.

Размириците в Катуница ескалираха след срещата на комисар Чонов с хората от селото. Преди половин час около 200-300 души нападнаха къщата на починалия син на Кирил Рашков. Заради отбелязването на годишнина от смъртта му се стигна до инцидентите снощи и днес.

По пътя си хората потрошиха две коли на фамилията. Едно от момчетата, което участваше в сблъсъците припадна. Оказа се, че има сърдечен проблем и до идването на линейката и опитите да бъде свестено, разярената тълпа се обърна и потроши още две коли на фамилията Рашкови. Жандармерията разпръсна хората и те се отправиха към къщата на Кирил Рашков, където са и в момента и скандират.

Къщата е оградена с полицейски кордон, има и много жандармеристи.

 

 


 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА