Last news in Fakti

24 Септември, 2011 16:08 4 111 0

В Катуница е като на война

  • катуница-
  • безредици

Още един младеж почина

В Катуница е като на война - 1
Снимка: БГНЕС

В село Катуница е като на война. На всеки ъгъл има полицай, патрулка и пожарна. Поне пет са обърнатите автомобили, един от които запален, предаде  БГНЕС.

Ситуацията в момента изглежда привидно спокойно, но според жители на селото, тази вечер около 20 часа се очаква напрежението отново да ескалира, тъй като се очаква да бъде запалена къщата на Цар Киро.

Размириците взеха още една жертва. 16-годишният Павел, който припадна при безредиците в Катуница, почина в Хирургиите в Пловдив, предаде онлайн изданието Марица.

Той беше спешно докаран, за да му се прилее кръв, но лекарите не можаха да го спасят. При новината майка му припадна, брат му и придружаващите го младежи са в шок. Момчето е било близък приятел на премазания от буса на клана Рашкови Ангел. Имал е байпас на сърцето.

 

Преди обед започна срещата на директора на ОДМВР старши комисар Тодор Чонов с представители на жители на Катуница, които настояват ромите от селото да бъдат изселени.

Размириците в Катуница ескалираха след срещата на комисар Чонов с хората от селото.

Около 200-300 души нападнаха къщата на починалия син на Кирил Рашков. Заради отбелязването на годишнина от смъртта му се стигна до инцидентите снощи и днес.

 

Тема в развитие:

Безредици в Катуница /Обобщение/

Привърженици на ВМРО и футболни фенове тръгват към Катуница

Бунт в Катуница, запалиха къщата на цар Киро

Напрежението в Катуница нараства


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА